Importanta certificatului ISO 9001

Importanta certificatului ISO 9001

Atunci cand vine vorba despre certificate ISO certificatul ISO 9001 este cel mai popular tip de certificat disponibil in acest moment pe piata certificarilor ISO. Acesta este utilizat pentru a controla calitatea serviciilor oferite. In cazul in care o firma obtine un astfel de certificat inseamna ca respectiva firma functioneaza dupa criterii de calitate stabilite la nivel international, lucru extrem de important pentru clientii care apeleaza la serviciile sau produsele oferite de catre firma. Acest certificat este utilizat in peste 100 tari la nivel european si mondial. Certificarea ISO 9001 poate fi obtinuta de orice firma, indiferent de marimea acesteia sau de domeniul in care aceasta activeaza. Standardele pentru obtinerea acestei certificari au fost publicate pentru prima data in anul 1987 si au fost modificate in anul 2015. Modificarile aduse acestui certificat ISO au scopul de a imbunatati si mai mult calitatea serviciilor si produselor oferite de catre firma certificata. Prin obtinerea acestui certificat ISO firma certificata va beneficia de urmatoarele avantaje:

-Calitatea constanta a produselor si serviciilor oferite este cel mai important avantaj oferit de catre obtinerea certificarii ISO 9001.

-Marirea gradului de eficienta al firmei;
-Recunoastere la nivel national si international;
-Reducerea pierderilor si cresterea profitului;
-Reducerea accidentelor de munca care pot aparea in timpul desfasurarii activitatii;

-Castigarea increderii clientilor si a partenerilor cu care firma certificata colaboreaza;

-Avand in vedere importanta certificarii ISO 9001 pentru buna functionare a unei firme iata care sunt cei mai importanti pasi care trebuie parcursi pentru obtinerea unei astfel de certificari:
-Contactarea unei firme care se ocupa cu certificarea ISO. Certificareiso.ro este firma la care trebuie sa apeleze orice firma care doreste obtinerea unei certificari ISO. De ce? Pentru ca aceasta firma are o experienta de peste 10 ani in acest domeniu de activitate, pentru ca in cadrul acesteia lucreaza cei mai buni specialisti din domeniu si pentru ca aceasta organizatie este recunoscuta la nivel international.
-Implementarea indicatiilor prevazute in standardul ISO 9001 este o alta etapa care trebuie parcursa pentru obtinerea unui certificat ISO 9001. De fapt, aceasta etapa este cea mai importanta in vedere obtinerii acestei certificari.
-Identificarea problemelor din cadrul organizatiei si elaborarea unor actiuni pentru remedierea problemelor;
Stabilirea clara a obiectivelor firmei precum si a structurii organizationale;
-Cum se va pastra continuitatea activitatii firmei in cazul in care personalul este schimbat partial sau in totalitate;

Acesti pasi precum si ceilalti pasi care trebuie implementati pentru obtinerea certificarii ISO 9001 vor fi verificate de catre specialistii firmei la care ai apelat pentru obtinerea certificatului ISO 9001. In functie de rezultatul pe care il constata specialistii in urma auditului pe care acestia il realizeaza se va stabili daca firma care doreste certificarea ISO 9001 a indeplinit in totalitate standardele internationale.

In cazul in care se constata ca unul dintre standarde nu este indeplinit 100% nu se poate primi certificarea dorita.
In concluzie, certificatul ISO 9001 este certificatul care nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma unei firme care nu doar ca doreste sa se impuna pe piata ci doreste sa se dezvolte continuu.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.