Grecii, obligati de fisc sa transmita o adresa de e-mail

Grecii sunt obligati sa trimita Ministerului de Finante, pana în luna mai, o adresa valida de email, iar cei care nu vor face acest lucru vor fi amendati cu cel puţin 100 de euro.

Cerința îi vizează pe toți contribuabilii, inclusiv bătrânii, care s-ar putea să nu ştie să utilizeze sau să nu aibă acces la un computer, precum şi contribuabili fără conexiune la internet sau care locuiesc în zone rurale ori izolate, potrivit portalului GreekReporter.

Adresa de email ar urma să fie utilizată pentru transmiterea de notificări către contribuabili, măsura fiind parte a campaniei Greciei de combatere a evaziunii fiscale.

Astfel, ministerul va utiliza serviciul online pentru a informa cetăţenii despre toate problemele legate de plata taxelor, amenzi sau alte datorii.

Autoritățile speră ca noul program să ajute la optimizarea plăţii taxelor, limitarea birocraţiei, combaterea evaziunii şi să rezolve problema notificărilor netransmise la timp, conform Mediafax

O statistică din Grecia, arată că rata evaziunii fiscale din turism atingea anul trecut maxime de peste 80%, în insulele Rhodos şi Zakynthos.

Rhodos conducea în 2013 în topul evaziunii din Grecia (cu 84,6%), urmată de Zakynthos (80%), Santorini (77,14%), Paros (68,2%) şi Syros (57,9%),

Un gând despre “Grecii, obligati de fisc sa transmita o adresa de e-mail

  1. Mda, uite că se ajunge şi la astfel de măsuri. De-a dreptul ridicol, şi nu văd cum pot combate evaziunea cu astfel de măsuri. Dar măcar încearcă. E foarte nedrept ca unii să plătească şi alţii nu. Cred că şi pe la noi se-ntâmplă la fel. Motiv pt care unii mor de foame, iar alţii îşi fac oi din aur.

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.