Ultimatumul dat Ucrainei!

O noapte lungă pentru ucrainieni: Comandantul flotei ruse stationată la Marea Neagră a dat un ultimatum forţelor militare ucrainene din Crimeea, să se predea până marţi, 4.martie 2014 la ora locală 5.00 ( e identica cu ora României), altfel militari ucrainieni si bazele lor, vor fi luate cu asalt, aceste informatii circula  de la Ministerul ucrainean al Apărării,si sunt  confirmate de agentia de presă Interfax-Ukraine, citată de BBC şi Mediafax.

„Dacă până mâine (marţi) dimineaţa la ora (locală) 5.00 nu se predau, un asalt va fi lansat asupra unităţilor şi secţiunilor forţelor armate ucrainene din Crimeea„, sunt citaţi unii oficiali de la ministerul aparării din Ucraina

Până în acest moment nu există alte confirmări, din alte surse, ale acestui ultimatum dat de comandantul flotei ruse din  Marea Neagră, precizează BBC.

Potrivit unui corespondent BBC la Moscova, Richard Galpin, purtătorii de cuvânt militari ruşi nu oferă, în prezent, nicio informaţie despre acest ultimatum…nu confirmă, dar nici nu infirmă.

„Nu este surprinzător. Dacă ameninţarea a fost adresată,de  militarii (ruşi) nu sunt susceptibili să spună ceva în acest stadiu”, potrivit corespondentului.

Însă, Biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării din Crimeea a confirmat pentru BBC ultimatumul adresat de către Flota rusă stationată la Marea Neagră.

Pe de altă parte, postul de televiziune BBC a primit o imagine în care preşedintele rus Vladimir apare coborând dintr-o aeronavă pe aerodromul de la Kirilovski, în vestul Rusiei, pentru a asista la exerciţiile militare aflate în desfăşurare în această regiune.

De asemenea, un expert în domeniul securităţii internaţionale, Ian Brzezinski, afirmă că o mobilizare a forţei de intervenţie rapidă a NATO se află printre cele patru opţiuni pe care Alianţa Nord-Atlantică este necesar să le ia în considerare în vederea consolidării securităţii ucrainene, într-un material adresat Consiliului Nord-Atlantic, organul de conducere al Alianţei. O asemenea evoluţie implică trimiterea de nave NATO la Marea Neagră, sustine expertul.

Informatii despre acest conflict gasesti si aici

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.