Tiparul dezvoltarii

Astazi vom discuta despre legea unica a naturii, a carei parte suntem. Pe masura ce avansam, vedem ca exista un anumit tipar al dezvoltarii. Generatie dupa generatie, timp de mii de ani au aparut si s-au dezvoltat nivelurile mineral, vegetal, animal si uman ale naturii.

Dezvoltarea noastra a aparut treptat. Generatie dupa generatie, an dupa an, si chiar zi dupa zi, noi ne dezvoltam din ce in ce mai mult, insa incotro ne indreptam? Pentru a raspunde acestei intrebari, noi trebuie sa stabilim ce lege actioneaza asupra noastra?

Noi vedem ca exista un anumit mecanism, care se afla undeva sus si dezvolta intreaga natura intr-o anumita directie, ducand la forme din ce in ce mai complicate, de calitate inalta, mai bine formate si interconectate intre ele. Indiferent daca vrem sau nu, suntem fortati sa ascultam de poruncile acestei legi, care ne influenteaza si ne determina sa ne dezvoltam.

Aceasta este o lege comuna. Tot ceea ce exista se afla sub aceasta influenta: tot ceea ce vedem ca exista pe planeta noastra, tot ceea ce naste si se misca intr-o anumita directie.

Noi studiem legile naturii prin intermediul stiintei, iar daca vrem sa dobandim ceva, cunoasterea acestor legi ne poate ajuta sa avem succes. Incepem sa intelegem mai bine cum sa evitam raul si sa ne apropiem de bine, cum sa reducem greselile si gafele.

De aceea daca cunoastem aceasta lege comuna, care include restul de legi (fizica, chimia, biologia, zoologia, astronomia, medicina, psihologia, mica parte pe care o cunoastem si tot ceea ce urmeaza sa descoperim noi insine), aceasta cunoastere ne ajuta sa reusim.

Stiinta ne ajuta sa ne facem viata mai buna si mai comfortabila. Inainte, o persoana muncea de dimineta pana seara, dupa cum se spunea „cu sudoarea fruntii tale iti vei castiga painea” (Geneza), astazi insa o persoana poate hrani o mie de oameni cu paine datorita dezvoltarii tehnologiei, chimiei si intregii indstriei farmaceutice. Acelasi lucru este valabil pentru industria de confectii, constructii, educatie, cultura, pentru tot!

Pare ca astazi, cu toata intelegerea tututror legilor si a puterii de care dispunem, ar trebui sa fim capabili sa avem o viata minunata! Cunoscand starea curenta a lumii si caracteristicile populatiei sale, noi vedem ca producem o cantitate si sortimente de produse care pot sustine o viata normala, lipsita de saracie, pentru intreaga populatie a acestei lumi.

Problema consta doar in faptul ca fiinta umana este egoista si nu isi poate gestiona corect potentialul pe care il are din cunoasterea legilor naturii. Ni se da abunenta, insa unii concentreaza marile puteri: banii, echipamentul si orice altceva, in timp ce altii, ca urmare a acestei concentrari, nu au nici strictul necesar pentru a supravietui.

Inseamna deci ca, ceva din interiorul naturii fiintei umane, nu ne lasa sa cream o viata buna, confortabila, calma si sigura pe aceasta minunata si prospera planeta. De aceea scopul nostru este de a intelege natura fiintei umane si sa intelegem cum ne putem imbunatati vietile astfel incat sa vrem sa cream o viata mai buna, prospera pentru noi si pentru ceilalti.

Acest lucru este posibil cunoscand legea care astazi incepe sa devina revelata in natura. Aceasta este legea fortei globale, care include si restul fortelor din interiorul sau, si care indiferent de dorinta noastra (pentru ca noi nu vrem asta), forteaza oamenii, tarile si civilizatiile sa fie mult mai conectate si atente unele cu altele.

2 gânduri despre “Tiparul dezvoltarii

  1. Din nefericre, oamenii sunt mai interesaţi de bani, faimă, putere. S-a pierdut noţiunea respectului. Devenim din ce în ce mai superficiali, mai imaturi şi aroganţi. Nu ştiu cum şi unde o să ajungem.

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.