Metale utilizate în industria construcțiilor 

Alese pentru durabilitatea și rezistența la intemperii, metalele utilizate în industria construcțiilor servesc o gamă largă de funcții. Cele mai frecvente dintre ele sunt oțelul, aluminiu, cupru și oțelul inoxidabil, care au fiecare calitățile lor particulare și utilizările ideale. În ansamblu, însă, aceste metale sunt omniprezente în lumea clădirilor și a arhitecturii, în aplicații atât mici cât și mari.9e3c0d46aefd61aa00c296f140eea8ca

Oțelul carbon este un aliaj apreciat în industria construcțiilor pentru duritatea și rezistența sa. Este de obicei utilizat pentru a realiza grinzi pentru structură, plăci pentru construcția autostrăzii și tuburi dreptunghiulare pentru paturile de remorcă cu rame sudate și poduri. Este, de asemenea, un material la alegere pentru a realiza secțiuni structurale. Fabricat prin amestecarea carbonului și a fierului, oțelul carbon este clasificat pe o scară de la „ușor” la „foarte mare”, în funcție de cât de mult este prezent carbon în metal.

Aluminiul este de asemenea utilizat frecvent în industrie, deoarece este rezistent la coroziune, foarte conductiv și ductil. Deoarece este rezistent la intemperii, metalul este folosit la ferestre, uși și sârmă, precum și la semnalizarea în aer liber și la luminile stradale. Metalul este prelucrat în foi, tuburi și piese turnate și, de asemenea, utilizat pentru construirea de automobile și camioane, precum și biciclete și nave marine. Conductele HVAC, acoperișurile, pereții și mânerele din aluminiu sunt de asemenea frecvent întâlnite în industria construcțiilor.

Tuburile de cupru  sunt adesea folosite pentru a construi conducte în clădiri. Tubul din cupru este ideal pentru conductele de apă caldă și rece de la robinet în clădiri. Pe de altă parte, cupru moale este frecvent utilizat pentru a realiza linii de refrigerare în sistemele de climatizare și pompe de căldură. Metalul maleabil din cupru este rezistent la coroziune din apă și sol și este, de asemenea, reciclabil. Tubul de cupru este, de asemenea, ușor lipit, formând legături de durată. Toate aceste proprietăți fac acest metal ideal pentru conducte și tuburi.

Oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai vechi materiale de construcție cunoscute. Acesta a fost folosit cu secole în urmă pentru a construi structuri care încă stau astăzi, datorită proprietăților rezistente la coroziune și pete ale metalului. Unele dintre cele mai frecvente structuri intalnite sunt acele hale metalice care se bazeaza pe oțel pentru rezistența, durabilitatea și fiabilitate.. 

 

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.