Iluzie: adevarul doare!

Este foarte periculos pentru un om sa traiasca in minciuna, autoiluzionare si amagire. Cand te minti pe tine, cand preferi sa bagi capul in nisip si sa pretinzi ca lucrurile stau altfel decat sunt, vei ajunge la un moment dat sa traiesti intr-o realitate distorsionata. Filtrele prin care vei percepe realitatea vor fi departe de adevar si, la un moment dat, fie ca vrei sau nu, vei fi oricum nevoit sa infrunti realitatea de care te feresti, iar atunci viata ta poate sa se destructureze.

 

Autoamagirea si iluziile pe care alegi sa le creezi in mintea ta iti ofera alinare doar pe moment, insa ele nu schimba realitatea, ci doar perceptia ta asupra adevarului.

Una dintre iluziile cu care se hranesc oamenii este cea conform careia adevarul doare, astfel ca este mai bine sa ne mintim decat sa infruntam durerea. Insa realitatea este ca adevarul doare doar atunci cand ne trezim din iluzie. Dar daca ne traim viata tinand ochii larg deschisi, adevarul nu doare – el este asa cum este.

 

Ca sa poti sa schimbi ceva in viata ta este necesar sa accepti adevarul. Daca traiesti in minciuna si iluzie, devii fragil si neajutorat. Daca insa accepti adevarul, poti sa actionezi si sa schimbi in mod real (nu doar in mintea ta) ceea ce nu-ti place.

 

Da, este nevoie de curaj si putere sa iti dai voie sa privesti adevarul drept in fata, insa aceasta abilitate face diferenta dintre oamenii care se adapteaza existentei si isi construiesc viata visurilor lor si cei care se autoiluzioneaza si traiesc in minciuna.

In plus, mintea ta stie ca tu alegi sa te minti si, astfel, traiesti permanent intr-un conflict intrapsihic, care poate ca nu te lasa sa dormi noaptea sau da nastere la alte tulburari psihice sau fizice.

Accepta adevarul asa cum este el si deja ai facut un pas urias inspre viata visurilor tale.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.