Slobozia/ B-dul Cosminului are un scuar reamenajat

După ce a fost asfaltat în vara aceasta, B-dul Cosminului are un scuar reamenajat cu pământ vegetal și scoarță decorativă. Scuarul are montat un sistem de irigare prin picurare, cu ceas programator. Pe toată lungimea lui, au fost plantate figurine topiare din ienupăr și trandafiri târâtori.
Sfârșitul verii și începutul de toamnă au adus pe străzile și parcările din municipiul reședință de județ aproximativ 2200 tone de mixtură asfaltică la cald, care ne-au costat puțin peste 680.000 lei.
Au fost reparate șos. Amara ( 619 to), parcarea Al. Rondă- tritipan ( 235 to), str. Gării (197 to), terenul din Parcul de Est (145 to), Al. Mănăstirii, cu parcarea aferentă,( 236 to) și curtea Liceului Pedagogic (101 to), dar și alte zone din oraș.
Echipele DADP au montat pavele pe trotuarele din incinta Liceului Pedagogic, de pe Aleea Mănăstirii și Al. Panselelor, un total de 530 mp lucrați, la un cost de 41.650 lei. Beton a fost turnat pe mai bine de 480 mp de trotuar, pe str. Minerva, șos. Amara, bl. U10 și Cimitir, cartier Bora, cu o cheltuială de 21.051 lei.
În lunile august-septembrie, au fost pietruite 19 străzi și terenul de minifotbal de pe Al. Rondă, pentru care au fost folosite 3330 tone de piatră spartă, cu o valoare totală de aproximativ 171.000 lei. Cele mai mari cantități au fost folosite pe str. Filaturii (1135 to), str. Unirii (194 to), str. Iezer (226 to), str. Mărului (351 to), str. Gării (224 to), str. Liliacului (198 to), str. Traian Vuia (159 to) și str. Marginii (130 to).
Efective însemnate de muncitori au fost distribuite către întreținerea spațiilor verzi, anevoioasă din cauza precipitațiilor abundente din această vară. Au fost cosiți mecanizat cu mașinuțe și motocoase 232.236 mp. de spații verzi în luna august și 210 382 mp în luna septembrie. Tot mecanizat au fost tunși în cele două luni 17.628 mp de gard viu și au fost aplicate tratamente foliare la gardul viu din Parcul Ialomița, din jurul statuii “Rod Bogat”, b-dul Cosminului, străzile Cuza- Vodă și Lacului, Cimitirul Eroilor, zona Pieței și Parcul Tineretului.
La începutul lunii octombrie, tehnica DADP Slobozia a fost completată cu unelte electrice, care cresc gradul de mecanizare a lucrărilor pentru întreținerea spațiilor verzi.
DADP are în dotare o perie electrică de curățare a dalelor și a spațiilor dintre acestea, 8 motocoase de mare putere, 5 trimmere profesionale pentru tunderea gardului viu, două turbosuflante cu debit mărit de aer, pentru strângerea frunzelor din parc, dar și un aspirator pentru colectarea rapidă a acestora.
Achiziționarea motocoaselor întărește echipa de cosași a DADP, ca urmare a problemelor din această vară ploioasă, cu iarba crescută rapid după acțiunile de tăiere.
Noua tehnică ne ajută, așadar, să ne facem treaba rapid și eficient, dar să și direcționăm resursa umană spre alte activități de întreținere și amenajare a spațiilor verzi.

Sursa: Biroul de presa al Primariei Municipiului Slobozia

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.