Ar trebui sa fie sanctionati activisti din magistratura?

Multe voci cer, pe buna dreptate, sanctionarea magistratilor activisti care au protestat in fata la CAB duminica, pe 16 sept. Ar trebui sa fie sanctionati nu pentru ca au protestat, care in fond e dreptul lor (are si acesta niste limite, dar nu asta e in discutie acum), ci pentru aberatiile pe care le-au sustinut.

Danilet a spus ca ei protesteaza pentru ca politicul sa nu mai atace „statul paralel”. Prima data am crezut ca nu aud bine, dar asa a spus. Stiti cum e, la momente de euforie omul e sincer.

Eu nu sunt pentru sanctionarea lor disciplinara, ci pentru ca sa li se puna numele pe o lista astfel incat orice parte dintr-un proces sa-i poata recuza daca doreste.

Magistratii au dreptul, cu anumite limite, la manifestarea opiniilor proprii.

In acelasi timp, insa, si orice cetatean are dreptul ca a lui cauza sa fie instrumentata de un procuror impartial si judecata de un judecator independent si impartial.

Cand omul considera ca procurorul ori judecatorul din cauza sa nu e impartial, are DREPTUL de a cere recuzarea acestuia.

Ca sa isi poata exercita efectiv acest drept, insa, omul trebuie sa stie cine sunt magistratii care se manifesta public intr-un sens care poate omul nu-l considera corect.

De exemplu, sunt destui de multi magistrati care spun ca protocoalele dintre SRI si parchet au fost ok. Unii magistrati si protesteaza in favoarea lor, se vede.

Ar fi mai mult decat cinstit, de aceea, ca acesti magistrati protestatari sa isi si puna numele pe o lista, astfel incat, daca un om a cazut la ei sa fie anchetat sau judecat, sa decida el daca isi exercita dreptul de a-i recuza sau nu.

Vad ca deja cineva l-a recuzat pe Danilet intr-un proces, pe motiv ca acesta considera ok protocoalele secrete, iar cererea i s-a admis.

Astfel de cereri de recuzare trebuie sa faca orice persoana interesata in orice cauza cu astfel de magistrati activisti.

Si spun „interesata”, pentru ca e alegerea omului daca isi exercita dreptul de a cere recuzarea. Ca sa o poata face, insa, el trebuie sa stie cine sunt acesti protestatari in roba.

Voi ati vrea sa fiti judecati de un judecator care e de acord ca justitia sa fie facuta nu doar dupa lege, care e publica si accesibila tuturor, ci si dupa protocoale secrete la care sa nu aveti acces?

susra: Chris Terhes

2 gânduri despre “Ar trebui sa fie sanctionati activisti din magistratura?

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.