Un sistem de supraveghere pentru siguranta locuintei dumneavoastra

„Paza buna trece primejdia rea”, zice un proverb din batrani – si zice bine, pentru ca e intotdeauna mai usor sa previi decat sa combati. Din acest motiv, expertii in probleme de securitate recomanda instalarea unor sistem de supraveghere ​ video chiar si pentru protejarea locuintelor​ particulare. De multa vreme, asigurarea obiectivelor publice, industriale si, mai nou, char si protectia unor mici afaceri – de exemplu, mini-mall-uri si magazine de cartier – nu mai este lasata in seama paznicilor contractuali, ci este asigurata cu videocamere si DVR-uri. Daca doriti sa achizitionati un ​sistem de supraveghere​ eficient, dati un click aici: http://www.comod.ro/sisteme-supraveghere-video  si accesati site-ul magazinului virtual​ Comod.ro, unde veti gasi o bogata oferta de sisteme CCTV (Closed Circuit Television,​ mai pe romaneste, sisteme de televiziune cu circuit inchis).
Chiar daca locuiti la bloc, o camera de supraveghere, instalata deasupra usii de la intrare, poate fi utila pentru a va proteja in mod eficient bunurile de care dispuneti (sau pe care le aveti in custodie). Iar daca locuiti la vila, atunci s-ar putea sa va trebuiasca mai multe camere, iar in functie de numarul acestora, si un DVR (Digital Video Recorder) cu 4, 8 sau 16 canale. Un astfel de dispozitiv este, de fapt, un calculator independent, care functioneaza cu sistemul de operare LINUX si stocheaza datele pe un HDD (hard disk drive) sau pe un SSD (Solid State Drive) si care poate fi programat sa reporneasca automat la sfarsitul unei pene de curent, poate fi conectat la internet, iar functia de inregistrare si cea de cautare pot fi programate cum doriti. Si, spre deosebire de calculatorul dumneavoastra personal, un DVR „nu se supara” daca functioneaza neintrerupt! Instalarea unui sistem de supraveghere eficient este, pur si simplu, o forma de conduita preventiva – din statisticile publicate in ultimele doua decenii reiese ca prin aceasta metoda rata de infractionalitate poate scadea cu pana la 80%.
Nu este neaparata nevoie sa amplasati videocamere la fiecare 5 – 10 metri in locuinta, magazinul sau atelierul dumneavoastra, ci doar in „punctele sensibile” (trebuie spus ca exista si puncte a caror supraveghere este absolut inutila). Trebuie insa sa le pozitionati in asa fel incat sa poata permite identificarea faciala a celor care ar fi tentati sa patrunda prin efractie si, bineinteles, inregistrarea miscarilor facute de acestia

 

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.