Romania e Securistan?

In Romania au fost executate in 2014 de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala la suta de mii de locuitori decat in SUA

Ca tot s-a vorbit despre mandatele pe siguranta nationala si exceptia de neconstitutionalitate admisa ieri de CCR pe art. 3 lit. f) din Legea 51/1991 a sigurantei nationale, vreau sa va dau cateva date pentru a vedea cum Romania a ajuns controlata de Noua Securitate prin aceste mandate.

Dat fiind ca SRI nu a facut public rapoartele de activitate din 2015 pana in prezent, voi compara datele dintre Romania si SUA la nivelul anului 2014.

Asadar, in 2014, mandatele pe siguranta nationala date in Romania si SUA au fost:

Romania: 2.496 de mandate pe siguranta nationala la 20 de milioane de locuitori;
SUA: 1.416 de mandate pe siguranta nationala la 319 milioane de locuitori.

La suta de mii de locuitori, in SUA au fost 0,44 mandate pe siguranta nationala, iar in Romania au fost 12,48 mandate pe siguranta nationala.

Daca comparam cele doua numere vedem ca in Romania in 2014 au fost date de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala la suta de mii de locuitori decat in SUA.

Aceste mandate sunt cele mai intrusive si cate unul se intinde pe o durata de 6 luni.

Va intreb: are Romania mai multe amenintari la siguranta nationala ca si SUA?

In viziunea SRI si a ICCJ, se vede ca cetatenii romani din tara sunt cea mai mare amenintare la siguranta nationala a Romaniei.

La adresa de mai jos gasiti o comparatie intre SUA si Romania pe mandatele pe siguranta nationala pe mai multi ani.

Aparatura de ascultare platita de romani pentru ca SRI sa-i poata intercepta mai tare ca pe teroristi a costat, din spusele lui Pruna, peste 1 miliard de dolari. Cate spitale se puteau face cu acei bani?

Pretextul acestei extinderi a SRI-ului de a-i monitoriza pe toti romanii, incepand cu 2005, a fost „combaterea coruptiei”. Sunteti multumiti de activitatea lor?

Aceste date confirma inca odata ca Romania e #Securistan.

12 gânduri despre “Romania e Securistan?

  1. Jalnic.Nici in crunta dictaura ceausista nu era asa !?? Trebuiesc cercetati toti capii SRI si inlaturati din serviciu.Totul a fost in scopuri politice si de alegeri.Big Brother nu are ce sa caute intr-o tara saraca,cum este a noastra.Ne ocolesc si bine fac ,chiar si teroristii.

    Apreciază

  2. Ce si-ar mai dori un spion strain sa afle despre Romania ?Toti stiu totul !Fabrici si uzine -praf si pulbere !Agricultura este pe fata ,toti stiu totul despre productie ! Armata Romaniei – se stie totul ,nu se mai face armata,decat voluntariat asa ca suntem vulnerabili si se stie !Aaaaaa,avem niste rachete Patriot ,dar nu romanesc, patriot american,noi nu mai avem patrioti si se cunoaste peste tot in lume !Fabrici de munitii si armament,daaaaacaaaa nu dau voie mai marii !Pentru ce ne-ar spiona cineva cand avem tradatorii si vanzatorii nostri care spun si cate basini a dat ma-sa azi noapte si cata apa a consumat la baie si ca x sau y nu asculta de UE,de CE,de Comisia de la Venetia ,de Junker ,etc,etc,etc !Sincer,cred ca ar trebui desfintate unele servicii,o parte dintre ai nostri securisti sa mearga la munca in alte domenii ,sa nu mai fie platiti cu o gramada de bani statul lor degeaba !Noi nu mai avem secrete ,dar avem nevoie si inteleg asta ,de strajeri la hotarele patriei !

    Apreciat de 1 persoană

  3. ace interesele economicecsi politice,heopolitice ale puterilor occidentale visca vis de romania ., mu lupta cimcombaterea pe cale legala i a coruotiei trebuiecsa fie un obiectiv constant .,dar cind virbim de luota,aduce a razboi ori in razboi se permite orice si sexajunge la abuzuri,razbunari….pt ca in gragoste ca si in razboi se oermite orice .,

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.