Lăcomia statului si a functionarului român !

Știu că am mai zis, dar mă văd nevoit să o repet: statul român își bate joc de cetățenii lui. De tine, de mine, dar mai ales de oamenii care suferă de diverse maladii incurabile și care au nevoie de ajutor. Acestora din urmă le dă bocanci în gură cu și mai mare sete.

Marcica Belearta Mononoke a avut tupeul nemăsurat de a încasa fabuloasa sumă de 200 și ceva de lei, din drepturi de autor, pentru o carte pe care a publicat-o. Vă recomand călduros volumul, se numește „Poezii pentru văduve” și are un umor dark minunat. Revenind: pentru că are scleroză multiplă, Marcica avea dreptul la un venit lunar fabulos de 39 de lei. Plus o pensie minimă. Bani pe care statul îi vrea înapoi pe luna cu drepturi de autor, fiindcă, nu-i așa, femeia s-a îmbogățit din vânzarea cărții. (Apropo, dacă cineva își imaginează că în România poți trăi din scris cred că se referă la denunțurile DNA, nu la cărți)
Profit de ocazie să dedic din nou statului român si functionarului român, poezia mea preferată din cele scrise de Marcica:

„De tine-mi aduc aminte
Florile albe de crin
Și că tre să-ți ud mormântul,
Crucea mă-tii de cretin.”

sursa: Laura Nureldin

2 gânduri despre “Lăcomia statului si a functionarului român !

  1. Cand suntem prea multi sau prea nesabuiti intr-un spatiu, intr-un timp, intr-o poveste, ce s-ar putea intampla? Unii isi vor da coate sa ajunga primii sau vor lovi sa mearga mai repede, altii vor sta pe loc, altii se vor sincroniza cu restul si vor inainta in acelasi ritm. Vor fi si cei care se vor intoarce din drum. Da, stiu, logic..

    Apreciat de 1 persoană

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.