„Victimele” care cersesc atentie

Suntem inconjurati de atat de multe „victime” ca daca nu ne plangem si noi de problemele noastre, parca este ceva in neregula cu noi. Dar oare sunt ele cu adevarat victime?

„Victimele” care cersesc de la altii atentie, bani, favoruri de diferite tipuri, dar care au in minte ca „munca este o rusine” si manipularea altora o virtute.

„Victimele” care stau intr-o relatie/casnicie disfunctionala sau toxica, dar al caror scop a fost unul singur: sa puna mana pe cineva cu bani ca sa nu fie nevoite sa munceasca.

„Victimele” nedreptatite de copii pentru ca acestia nu isi sacrifica viata pentru ele. Sunt frustrate si suparate pentru ca, atunci cand au adus pe lume copilul, acesta a fost singurul lor gand: il fac, il cresc cum pot si cand ajunge la maturitate ma intretine copilul pe mine si traieste cum voi avea eu chef.

„Victimele” pe care se darama casa, dar care, desi au padurea in spate, nu pun mana sa o repare, ci asteapta sa li se faca si sa li se dea, in timp ce ei trandavesc sau consuma alcool.

„Victimele” care accepta abuzuri psihice sau fizice, dar nu pleaca pentru ca tot mai bine este cu raul pe care il cunosc. Plus ca e greu sa iti iei viata in propriile maini si divortul este o rusine.

„Victimele” care isi intretin copilul de 30, 40 + ani, dar pe care l-au rasfatat si i-au incurajat lenea si comoditatea. De fapt ele nu-si doresc cu adevarat ca progenitura sa aiba o viata a sa proprie pentru ca atunci ele nu ar mai avea niciun scop in existenta.

„Victimele” care se plang ca nu le ajunge ajutorul social, asa ca pleaca la munca in strainatate, iar cu banii pe care ii fac acolo isi cumpara un BMW ca sa-i impresioneze pe altii, dar apoi continua sa traiasca in mizerie si saracie.

„Victimele” care nu pot sa isi creasca in conditii decente copiii pe care ii au, insa mai fac si altii ca „asa da Dumnezeu”.

Sigur ca mai sunt si multe alte exemple de „victime” in jurul nostru si ar fi minunat daca am vedea cu adevarat cine este cu adevarat o victima si cine nu.

Persoanele care nu se pot intretine singure din cauza unui handicap major sau a unei boli.
Minorii care nu au posibilitatea sa plece dintr-o familie disfunctionala.
Batranii care au muncit o viata intreaga si acum, fiind incapacitati de varsta si de boli, nu mai pot sa isi asigure existenta.
Animalele lipsite de aparare in fata oamenilor si a nepasarii lor.

Este o diferenta majora intre o victima si o persoana care prin propriile sale alegeri si decizii ajunge sa traiasca o viata care nu este pe placul sau. Victimele nu au de ales, insa ceilalti continua sa traiasca in felul in care o fac si ar fi normal sa fie lasati sa isi asume alegerile pe care le fac si consecintele lor.

sursa: Ursula Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.