Urmaşii lui Kalashnikov

Kalashnikov a fost una din primele companii lovite de interdictiile dictate de Occident dupa invazia Ucrainei, de catre trupele rusesti. „In ciuda sanctiunilor, am reusit sa inregistram un megaprofit” sustine directorul general al fabricii de armament, Alexei Krivorusko, unul dintre rusii „de neatins”, apropiat al lui Putin, aflat pe celebra lista Magnitsky. Compania sustine ca o parte din profit a fost generata si de deschiderea unor noi piete, in special in statele din Asia si Africa. Spre deosebire de anii trecuti, Kalashnikov a intrat si pe piata civila – tir sportiv, vanatoare, costume de camuflaj, accesorii militare – sub sloganul: „Protejam pacea”

Statistic, Kalashnikov a vândut nu mai puţin de 100 milioane de arme de când a început producţia. Dar piaţa cea mai importantă era piaţa americană, acolo unde şi statul american era un excelent client, chiar dacă armele erau livrate ca ajutor în terţe zone ale lumii, dar şi variantele civile vândute, pe o piaţă civilă mult mai permisivă, ajutau la avantaje interesante.

Acesta să fie motivul pentru care principalele dezvoltări par să fie o trecere de la arme şi haine de vânătoare precum şi linia specială adaptată atât hainelor de camuflaj cât şi vânătorii, către noi direcţii de producţie, odată cu achiziţia unor capacităţi pentru construcţia de motoare pentru bărci de diferite feluri şi mergând până la producţia de drone ?

Detaliile unor asemenea investiţii nu sunt cunoscute, aşa încât e greu de spus dacă vorbimd espre drone cu relevanţă militară sau dacă vorbim despre drone civile, destinate mass -media, supravegherii frontierelor sau pur şi simplu de jucărie şi pentru distracţie. Compania producătoare a armei celei mai celebre din lume, cu brandul cel mai cunoscut şi mediatizat pe toate meridianele, a reuşit să-şi adapteze, pe criterii moderne, similare unei multinaţionale, producţia armei automate care împlineşte anul acesta 70 de ani de existenţă. Caracteristica şi renumele de cea mai fiabilă armă în conflicte, în război, în toate teatrele de operaţii a făcut posibilă adaptarea sa de la conflict armat către consumatori domestici şi civili, pe regulile economiei de piaţă, utilizând o campanie de publicitate susţinută.

Astăzi, urmaşii lui Kalashnikov deţin o participaţie importantă în actuala companie, care este condusă după principiile economiei de piaţă ca o multinaţională clasică. De la schimbarea profilului, a deschis 600 de magazine de vânzări de arme civile în Rusia și doar 10 mii in intreaga lume, a angajat o campanie de marketing şi publicitate cu sloganul “Kalashnikov: adevărat şi de încredere!” Iar profitul din anul trecut a fost de 30 miliarde de dolari . Şi toate în condiţiile războaielor în care e implicată Federaţia Rusă, în Donbas şi Siria.

Reclame

Un gând despre “Urmaşii lui Kalashnikov

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.