26 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor al unui oraș

Uniunea Europeană cere statelor membre 26 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor al unui oraș. În urmă cu câțiva ani, un raport realizat de Organizația Mondială de Sănătate arăta că în România, la nivel național, media spațiului verde este doar 9 metri pătrați pe cap de locuitor.

Mai mult, orașe precum Arad, Călărași, Constanța, Deva, Galați, Ploiești sau Focșani sunt chiar sub această medie națională în ceea ce privește spațiul verde pe cap de locuitor.

Potrivit jurnaliștilor de la ziarul regional Evenimentul, orașul Botoșani este singurul din țară care respectă norma europeană. „Municipiul are 31 de metri pătrați de verdeață pe cap de locuitor. Pe măsură se vor extinde și zonele de agrement aflate în construcție, spațiile verzi vor crește și mai mult. În municipiu nu există zone fără verdeață, copaci sau plante ornamentale”, au declarat oficialii de la Agenția de Protecția Mediului Botoșani, citați de ziarulevenimentul.ro.

Botoșaniul se mândrește cu cele opt parcuri, cel mai mare fiind Parcul Mihai Eminescu, unul dintre cele mai mari şi frumoase parcuri din Moldova, potrivit autorităților.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.