Mamaia, capitala europeana a sportului.

Comunicat de presa – In 2 saptamani, Mamaia devine capitala europeana a sportului. Peste 500 sute de sportivi romani si straini participa la Maratonul Nisipului
 mamaia
Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfasoara pe nisip, va avea loc in mai putin de trei saptamani (duminica 27 martie 2016), in statiunea Mamaia. Pana la ora actuala, peste 500 de sportivi din Romania si din alte tari s-au inscris la inedita cursa de la malul Marii Negre si alte cateva sute de sustinatori si-au anuntat prezenta.
Evenimentul sportiv international, ajuns la a treia editie, este organizat de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, si contine trei probe competitive (maraton, semimaraton si cursa de 10km) si crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora.
Premii in valoare de 26.600 de lei 
Sponsorii evenimentului au pregatit premii in valoare totala de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de varsta si premiul suplimentar pentru doborarea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua editie, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) si de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin), in valoare de 500 de lei. In acelasi timp, premiate vor fi si primele 5 familii clasate la crosul Family Run.
Alergam pentru scaderea ratei mortalitatii infantile neonatale
La aceasta editie, participantii, impreuna cu organizatorii, au decis sa lupte pentru o cauza nobila si anume reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Prin proiectul social, intitulat sugestiv “Daruieste primul zambet” si initiat de catre  Asociatia Daruieste Aripi, comunitatea sportiva “Sansport” va lupa pentru scaderea ratei mortalitatii infantile neonatale, care a atins cote alarmante in Constanta. La nivelul judetului, rata este de 3 ori mai mare decat media europeana, iar un copil moare in fiecare saptamana la Constanta, in sectia de Terapie Intensiva, inainte de a implini o luna.
“Editia din acest an a Maratonului Nisipului este cu atat mai speciala, cu cat am inteles cu totii nevoia salvarii copiilor nou nascuti din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sanatate din judetul Constanta. Vom alerga pentru a salva vieti, vom alearga pentru sanatate si pentru a promova litoralul romanesc la nivel international. Comunitatea sportivilor internationali este alaturi de noi, a demonstrat si in editiile anterioare ca ne respecta pentru ceea ce facem. Ne bucuram foarte mult ca in acest an s-au inscris foarte multi sportivi straini si ne dorim ca, de la an la an, sa aducem pe litoralul romanesc tot mai multi pasionati ai sportului”, declara presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.
Sponsori: Roxtec (sponsor oficial), Castrol, Belloto, Nutrilite, Fan Courier (sponsori principali), Medical On Group, Ciuc NaturRadler, Aqua Carpatica, Cris-Tim, Auto Karma, Crama Darie, Dobre si Fii, Maritimo Shopping Center, Adora Studio, Restaurant Harlequin, Zip Escort Poligon de Tragere, Dalgeco, Filicori, Dina Mariage, Envirotech, Dobrogea.
Parteneri: RoClub Maraton, Bucharest Running Club, SmartAtletic

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.