Simona Halep joacă finala din Dubai

Halep, numărul patru mondial și principala favorită a turneului din Emiratele Arabe Unite, va juca a doua sa finală din acest an, după titlul cucerit la Shenzhen (China). Pentru Simona (23 ani) va fi a 16-a finală în circuitul profesionist, ea având nouă titluri în palmares, Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013), Doha, București (ambele în 2014) și Shenzhen (2015). Simona a pierdut șase finale, la Fes (2010, 2011), la Bruxelles (2012), la Madrid, Roland Garros și la Turneul Campioanelor de la Singapore (toate în 2014).

În primul set al semifinalei cu Wozniacki, Halep a fost de nerecunoscut, reușind să ia doar două ghemuri, și acelea după ce a salvat mingi de break, negăsind soluții pentru loviturile puternice ale danezei. Wozniacki, a treia favorită la Dubai, și-a adjudecat manșa inaugurală cu 6-2, după doar 30 de minute.

Simona a fost cu totul alta în setul al doilea, pe care l-a început excelent, cu un break. Românca a avut mai multă răbdare în schimburile de mingi, a lovit lung și rezultatele au apărut. Halep s-a desprins repede la 4-0, a avut chiar o minge de 5-0, iar la 4-1 a trecut cu bine un moment de cumpănă, în ghemul șase, lung de aproape 9 minute, salvând două mingi de break. Jucătoarea noastră s-a impus cu 6-1, după 39 de minute.

În decisiv, românca a condus cu 1-0 și 2-0, dar daneza și-a recuperat break-ul, după ce Halep a avut o minge de 3-0 însă a comis dublă greșeală și situația s-a întors. Halep a găsit imediat replica și a făcut 3-1, scor la care a salvat două mingi de break și s-a desprins la 4-1. Constănțeanca a avut de îndeplinit apoi o simplă formalitate, terminând cu 6-1.

Meciul a durat o oră și 42 de minute, Halep reușind 18 lovituri câștigătoare, față de 11 ale adversarei sale, însă a comis mai multe erori neforțate, 33-26. De asemenea, a făcut cinci duble greșeli (Wozniacki doar una). Prin calificarea în semifinale, Halep și-a asigurat un cec de 227.860 dolari și 585 puncte WTA.

Simona Halep o conduce acum pe Caroline Wozniacki (24 ani) la partidele directe cu scorul de 2-1. Daneza, fostă număr unu mondial, s-a impus în 2012, chiar la Dubai, în optimi, cu 6-2, 6-3, românca învingând în 2013, la New Haven, cu 6-2, 7-5, în semifinale.

În finala de la Dubai, Simona va înfrunta o jucătoare aflată pe val, Karolina Pliskova (Cehia), care a dispus în semifinale de Garbine Muguruza cu 6-4, 5-7, 7-5, în două ore și 53 de minute. Pliskova (22 ani), cap de serie nr. 17 la Dubai, ocupă locul 18 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare a sa.

sursa:agerpres

Un gând despre “Simona Halep joacă finala din Dubai

  1. Both Williams sisters have a repioatutn of being grade A morrrrrons to the other female tennis pros. So, I’m sure they’ll get offended and play the race card.And screw being the towel, I’d much rather be the guy who installed a camera in the fly on the shower wall when Wozniacki and Sharapova hit the showers after the match. And as they bathe, they’ll subtly check each other out, which will lead to a gentle kiss. That in turn will lead to a re-enactment of Athletic Sluts 14

    Apreciază

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.