Dragulin si Filipescu au batut palma pentru realizarea a trei proiecte, in Calarasi

Primaria Calarasi si Consiliul Judetean si-au unit eforturile in realizarea primei parcarii subterane din Calarasi. Valoarea investitiei se ridica la 2 milioane de euro si se va derula pe o perioada de doi ani.
Presesdintele Consiliului Judetean, Raducu Filipescu a declarat intr-o conferinta de presa ca: ” Am cazut de acord sa pornim aceasta actiune impreuna. Este vorba despre parcarea subterana de care am tot zis ca o facem intre Consiliul Judetean si Prefectura., in asa fel incat sa nu mai existe masini parcate pe taoate strazile.Acolo va fi o zona pietonala. Efortul financiar este destul de mare, probabil ca in doi ani vom reusi sa finalizam aceasta lucrare, deoarece este un efort financiar mare, 500-600 de mii de euro, pe an, pentru fiecare din noi. Presupunem ca ne-am inteles, de acum trebuie sa facem partea legala”
Parcarea va avea intre 300 si 320 de locuri, accesul se va face din str. Bucuresti si str. Sloboziei, iar iesirea va fi pe B-dul 1 Mai.

Al doilea proiect vizeaza preluarea de catre primarie a fostului cinematograf Victoria, din Parcul Central, dupa mutarea Biblioteci Judetene in noua locatie moderna ce va fi finalizata anul acesta si transformarea ei intr-un nou cinematograf 3D.

Noua cladire ce va gazdui Biblioteca Judeteana este una moderna, cu o suprafata de peste 3.000 de metri patrati, de 5 ori mai mare decât actualul sediu care adaposteste fondul de carte. Investitia se ridica la peste 4 milioane de euro si va fi finalizata anul acesta.

Al treilea proiect, pe care il vor realiza impreuna, se refera la un bloc nou cu locuinte pentru specialisti care ar putea fi construit in Calarasi. Discutiile au fost purtate de presedintele Consiliului Judeţean Calsrasi, Raducu Filipescu, cu primarul municipiului, Daniel Stefan Dragulin.

„Avem în intenţie construirea unor locuinţe pentru specialişti, fie că sunt doctori sau ingineri. Chiar am avut o discuţie cu Dan (n.r. primar Daniel Ştefan Drăgulin) şi am identificat structura aflată pe B-dul Cuza-Vodă din municipiul Calarasi, zona Scolii Nr 5.

Dacă situaţia ne permite să facem acolo un bloc, îl facem pentru că fundaţia există. Poate chiar putem să aranjăm cumva zona să arate altfel. Locaţia este în municipiul Călăraşi şi ar fi mai comod pentru specialişti. Iniţial am zis să facem în curtea spitalului, dar nu există loc”, a declarat presedintele CJ, Raducu Filipescu, in conferinta de presa.

In bugetul Consiliului Judetean Călăraşi pentru anul in curs au fost prevazuti bani la capitolul investitii, in suma de 150.000 lei, suma fiind necesara pentru avize, taxe si studiul de fezabilitate

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.