Salturi pentru evolutia umana

Natura nu se schimba niciodata, dar perceptia noastra a naturii modifica gradul revelatiei sale. Omul se schimba, devine mai inteligent, mai puternic, deci exploreaza natura din ce în ce mai profund.

Natura, ea insasi, nu se schimba, persoana este cea care se schimba si descopera fenomene noi, legi noi, caracteristici si conexiuni. Nimic nu este schimbat in realitate, toate schimbarile au loc numai in raport cu noi. Persoana nu face nimic prin ea insasi. Fie o gestioneaza de o maniera absoluta de sus, fara nicio implicare din partea ei, fie o gestioneaza cu participarea sa. Dar, prin aceasta participare, ea poate accelera dezvoltarea.

Si aceasta, accelereza dezvoltarea mea personala, cu aceasta influentez lumea întreaga, caci devin o parte integranta a unui mare sistem integral. Prin urmare, toate celelalte parti se modifica impreuna cu mine.

Sa presupunem ca avansez intr-o luna, cu cat trebuia s-o fac intr-o suta de ani (cu o asemenea viteza noi avansam), dar restul lumii poate ramane pe loc ? Noi tragem lumea intreaga si acceleram dezvoltarea sa. In mod similar, imaginea este modificata: modul nostru de viata, drumul avansarii. Noi ne deplasam rapid, bine, usor, in loc sa fim zguduiti de bucati dure intr-un cos plin de lovituri, contuzii, probleme si suferinta, ca acelea pe care le-am trait în timpul intregului exil.

Totul depinde de noi! Si este spus ca Israel (“Yashar-El” direct la Creator) accelereaza timpul. Starea corectiei finale este determinata intr-o maniera rigida, este o lege. Dar tot restul starilor, chiar daca vin conform aceleasi legi de dezvoltare, persoana insasi determina viteza lor si cum le simte.

Trebuie sa credem ca este astfel in fiecare punct al drumului, impreuna cu faptul ca totul este determinat de Creator si ca Nu e nimeni în afara de EL.

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o zi linistita!

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.