Iată de ce să alegeți case pe structură de lemn și nu cele clasic construite!

Ați auzit probabil de casele pe structură de lemn și încă sunteți în căutarea motivației pentru a face o astfel de alegere? Ce-i drept nu sunteți singurii, pentru că în ultima vreme astfel de case sunt tot mai mult în atenția publicului. Este de înțeles de ce, având în vedere avantajele corelate cu aceste tipuri de construcții, dar și cu avantajele ce vin de la materialul utilizat, lemnul.

Astfel de case pe structura de lemn se construiesc și în țară, dar și în străinătate și cei care sunt proprietari ai unor astfel de locuințe se declară mulțumiți. Iată de ce!

Iată câteva motive pentru care să alegeți casele pe structură de lemn

  • Șantier mai curat, timp mai scurt de construire

Șantierul poate fi un coșmar pentru toată lumea. Desigur că, fiind cu gândul la rezultatul final, vă veți încuraja să depășiți și această etapă. Dar iată că se poate și altfel. În cazul caselor pe structură din lemn, șantierul este de scurtă durată și mai curat, pentru că rezultă mai puține deșeuri.

Pentru că nu mai sunt necesari anumiți timpi de așteptare, pentru că pereții și planșeele sunt realizați în fabrică, pe șantier vor fi doar asamblați. Echipa Litarh, spre exemplu, poate duce la bun sfârșit o casă de 100 mp, cu etaj, în decurs de o săptămână.

  • Izolația foarte bună

Casele pe structură din lemn au de asemenea acest avantaj. Pereții sunt construiți din cadre de lemn întărite cu panouri de OSB sau fibra de lemn. Asta înseamnă că se va crea un spațiu în interiorul pereților unde va fi montat stratul de material izolator. Cu izolare exterioară de asemenea, casa în cauză va fi una și mai eficientă energetic.

  • Fundație simplă și ieftină

Fundația unor astfel de case este mai ușoară și mai ieftină, lemnul fiind de aproape 2-3 ori mai ușor decât betonul sau cărămida.

În plus, datorită altor avantaje ale acestui material, spre exemplu elasticitatea sa sporită, lemnul rezistă foarte bine la cutremure.

  • Poluăm mai puțin și ne bucurăm de arhitectură deosebită

Lemnul fiind material nepoluant și regenerabil, ecologic, utilizarea sa în construcțiile caselor înseamnă automat și protejarea mediului.

De asemenea, industria lemnului și a prelucrării lemnului ne permite acum să vorbim de un mod mai avansat de utilizare al acestuia. Pot fi obținute elemente rezistente, grinzile lamelare permit obținerea spațiilor aerisite, luminoase, cu deschideri mari.

Casele pe structură din lemn cer însă o colaborare cu un constructor cu experiență

Dacă vă doriți o astfel de casă trebuie să știți că nu orice constructor poate fi cel de care aveți nevoie. Astfel de case cer respectarea unor condiții anume de construire. În această nișă a constructorilor de case pe structură din lemn se remarcă Litarh. Descoperiți mai multe despre această firmă chiar din pagina oficială,litarh.ro. Sunt multe proiecte pe care această firmă le-a dus la bun sfârșit, aveți și o galerie, un portofoliu în pagina oficială să vă faceți o idee despre cum arată astfel de case la final.

 

Contact:

office@litarh.ro

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.