Călărași / Sistem inteligent de iluminat public stradal prin PNRR

Sistemul de iluminat public stradal va fi modernizat!

În cadrul şedinţei Comitetului de Avizare a AFM din 8 decembrie s-a aprobat finanţarea #proiectului „Extindere reţea iluminat public în cartierele din municipiul Călăraşi”, depus în cadrul „Programului privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.”

Valoarea eligibilă a proiectului este de 5.520.352,88 lei (inclusiv TVA), suma propusă la finanţare fiind de 4.968.317,60 lei (TVA inclus).

Finanţarea vizează modernizarea sistemului de iluminat public stradal care va conduce şi la scăderea facturii publice. Astfel se vor înlocui corpurile de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată. De asemenea, se va achiziţiona şi instala şi un sistem de telegestiune care va asigura controlul si monitorizarea individuală a fiecărui aparat. În plus, acest sistem va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat (spre exemplu pe străzi sau zone).

Sursa: Marius Dulce/ facebook.com.

Publicitate

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.