PROMENADA CĂLĂRAȘI a fost semnat, contractul de executare a lucrărilor

La sediul Primăriei Municipiului Călărași a fost semnat, contractul de executare a lucrărilor Proiectului Promenada. Autoritățile locale urmează să emită ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul ”Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în Regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra”, cunoscut sub numele de „Promenada” a fost depus de Consiliul Județean Călărași, în parteneriat cu Primăria Călărași și Primăria Silistra și este finanțat în cadrul Programului Operațional Interreg V-a, Axa prioritară 1 ”O regiune bine conectată”, Obiectiv Specific 1.1 ”Îmbunătățirea siguranței transportului pe căile navigabile fluviale și maritime”.

Din totalul bugetului acestui proiect, cea mai mare parte revine Municipiului Călărași, astfel:

Total buget: 5.946.041,76 euro, din care:

Consiliul Județean Călărași (lider de proiect)– 719.345,54 euro (12,09%)

Municipalitatea Silistra : 1.999.999,32 euro (33,63%)

Municipiul Călărași: 3.226.696,9 euro (54,26%)

Proiectul are ca scop îmbunătățirea navigabilității în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra, prin infrastructura de întărire a malurilor, atât în România, cât și în Bulgaria, marcarea corespunzătoare a căii navigabile și folosirea unor mijloace de transport fluvial sigure între cele două localități.

Activități care revin municipiul Călărași:

-execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml)

-construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului

-amenajări exterioare (mobilier urban)

-asigurarea utilităților

Activități care revin Consiliului Județean:

-pregătește partea de consultanță premergătoare licitației;

-executarea lucrărilor neeligibile (modernizarea clădirii Secției de Canotaj, amenajarea căii de acces – podul de la cascadă).

Consiliul Județean Călărași, în calitate de lider în cadrul proiectului “Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra », cod ROBG 478, finanțat prin Programul INTERREG V-A Romania – Bulgaria, a recepționat Proiectul Tehnic si l-a predat Primăriei Municipiului Călărași, în calitate de partener, în vederea achiziției lucrărilor de execuție.

De asemenea, în perioda următoare se vor demara procedurile pentru achiziția autobuzului fluvial, de tip amfibie, iar spre sfârșitul proiectului, după finalizarea lucrărilor, vor fi achiziționate și montate,  pe Brațul Borcea,  un număr de 16 balize, cu scopul indicării șenalului navigabil.

sursa canalsud

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.