Reabilitarea liniei de cale ferată București—Constanța

Vești bune pentru infrastructura feroviară din județul Călărași.
Guvernul României a aprobat, în ultima sa ședință, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitarea liniei de cale ferată București—Constanța, componentă a Coridorului IV Pan-European pentru o viteză de maxim 160 km/h — Lucrări în stațiile c.f. Fetești și c.f. Ciulnița, de pe linia de cale ferată București—Constanța”. Este vorba de lucrările ce nu au mai fost realizate, de fostele guverne, în cadrul proiectului de reabilitare a întregii magistrale feroviare București-Constanța.
Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A.
Valoarea totală a investiției este de 394.075.000 lei, iar pentru stația Ciulnița, aflată pe teritoriul comunei Dragalina, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a peroanelor (pe o suprafață de 6.560 mp) și de reabilitare a liniilor de cale ferată (pe o lungime de aproximativ 4 kilometri). Durata de execuție a lucrărilor pentru stația Ciulnița este de 10 luni.
sursa: senator Ciprian Pandea

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.