Constanța, oraș binecuvântat!

Recunoscut ca orașul cu cel mai bogat mozaic etnic din România, Constanța poate fi un model de interculturalitate pentru celelalte zone geografice ale ţării. Centrul vechi al oraşului Constanţa este locul în care se găsesc cele mai înalte turle de biserici din regiune dar şi cele mai diverse.
Într-un areal mic, pe care il poti parcurge la pas în câteva ore, poți vizita opt lăcașuri de cult ale diferitelor culte și etnii care au locuit Constanta.
Geamia Hunkiar, Moscheea Carol I, Biserica grecească Methamorphosis, Biserica Armeanșă Sf. Maria, Catedrala Ortodoxă Sf. Petru si Pavel, Biserica bulgara Sf. Nicolae, Basilica catolica Sf. Anton sau ruinele Sinagogii askenaze.

Anual, tuturor acestor edificii le trec pragul mii de oameni de etnii și religii diferite. În Constanța contează mai puțin naționalitatea ori religia, important este că oamenii care vin aici rămân cu imaginea unui spațiu unic pe care vor dori să-l revadă mereu.
Aici ești surprins la tot pasul. Orice bucată de pământ are istoria sa pe care o spune oricui vrea să afle povestea bătrânului Tomis.
Dacă vii în Constanța și îi asculți povestea, la plecare, fii sigur ca vei lua cu tine câte puțin din toate.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.