Brandul Armani 

 

 

Designerul de modă italian Giorgio Armani este o icoană de modă cunoscută pentru bărbații. Armani s-a extins pentru a include hoteluri și restaurante în vastul său imperiu. Recunoscut pentru liniile sale de îmbrăcăminte clare, curate și adaptate, Armani este recunoscut ca cel mai de succes designer pe care Italia la produs vreodată.pantofi-casual-armani-jeans-8383107

Armani s-a născut la 11 iulie 1934 în orașul Piacenza, Italia. Născut într-o familie umilă, sa confruntat cu un timp greu, care a fost umbrit de consecințele celui de-al doilea război mondial. Armani a vrut să urmeze o carieră în medicină, așa că s-a înscris la Universitatea din Milano, dar în 1953 a părăsit studiile pentru a se înscrie în armată. După ce a experimentat viața în spitalele din Verona, Armani a realizat că nu era ceea ce voia el. S-a întors acasă de la război și a obținut un loc de muncă la magazinul universitar „La Rinascenta” ca garderobă de ferestre, adica manechin in vitrina. Mai târziu, el a devenit un vânzător în raionul de bărbați, care l-a ajutat într-adevăr să experimenteze diverse caracteristici ale industriei modei. În anii ’60, Armani s-a alăturat companiei Nino Cerruti, unde a fost responsabil de proiectarea liniei pentru bărbați. Împreună cu acesta, a proiectat și alte case de modă, cum ar fi Bagutta, Allegri, Sicons, Montedoro, Hiltons și Tendresse. Pentru următorul deceniu, Armani era foarte solicitat, iar munca sa a fost foarte apreciată în rândul presei internaționale. La sfatul partenerului său, Sergio Galeotti, el a decis să-și găsească propria etichetă. În 1975, a înființat „Giorgio Armani S.p.A” în Milano și în octombrie a lansat prima sa colecție de îmbrăcăminte pentru femei și bărbați gata să poarte vara anului 1976.

Desenele sale au folosit țesături în contexte și amestecuri surprinzătoare care, de asemenea, au devenit stilul său definitoriu. Marca sa reinterpretează costumele tradiționale de afaceri pentru stiluri nestructurate și confortabile pentru bărbați și un aspect mai masculin pentru femei. În 1980, „costumul de putere” al lui Armani pentru bărbați și femei a devenit un simbol al erei succesului economic mondial. El a fost primul designer după ce Christian Dior a apărut pe coperta revistei Times. Obișnuia să se apropie de celebrități pentru a-și purta reatiile pe evenimente. Vedetele de la Hollywood precum Jodie Foster, Michele Pfeiffer și John Travolta îmbrăcați în Armani la Premiile Academiei. Giorgio Armani a creat, de asemenea, costume pentru trupe de teatru. Faima lui a crescut după ce Richard Gere a purtat reatiile sale în filmul „American Gigolo”. El a proiectat, de asemenea, costume pentru seria populară „Miami Vice”. Partenerul său pe termen lung, Galeotti, a murit din cauza cancerului în 1985 și, deși oamenii au crezut că acest lucru ar fi sfârșitul lui Armani, el nu numai că și-a mărit activitatea, a dovedit lumii că este un executiv și designer extrem de talentat.

Până la sfârșitul anilor ’90, au fost mai mult de 2000 de magazine Armani din întreaga lume, iar vânzările sale anuale erau undeva în jur de 2 miliarde de dolari. În 2005, și-a început linia „Haute Couture”. Armani este unul dintre cei mai mari designeri care și-au făcut amprenta în industria modei prin crearea a peste trei decenii de design și stiluri remarcabile.

 

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.