Asociația Friedrich Ebert Stiftung- Joc de strategie

Pentru că tinerii sunt importanți în consolidarea procesului democratic din țara noastră, Asociația Friedrich Ebert Stiftung a adus și la Călărași un Joc de strategie denumit ”Politica locală”, adresat unui grup de elevi din municipiul nostru, Primăria Municipiului Călărași fiind partener al acestui demers.

Pe parcursul a două zile, elevi din Colegiul Național Barbu Știrbei, Liceul Teoretic Mihai Eminescu și Liceul Danubius, au deprins cunoștințe teoretice despre sistemul politic din municipiul Călărași, experimentând pentru o zi ce înseamnă să fi consilier local, înțelegând mai ușor procesul decizional local. Elevii s-au reunit în grupuri politice fictive, au pregătit proiecte de hotărâre și interpelări și, ca adevărați consilieri locali, la finalul celei de-a doua zile, au participat la o ședință simulată de Consiliu local.

Elevii s-au întâlnit și cu primarul Daniel Ștefan Drăgulin, cu care au purtat dialoguri constructive, dar și cu viceprimarul Viorel Ivanciu și consilierul local Alina Jipa. Totodată, elevii au primit informații din partea unor colegi din primărie.

”Ce este un joc de strategie?”, ”Ce este politica locală?”, ”Cum se ia decizia în orașul tău?”, ”Atribuțiile consiliului local”, ”Ce îți dorești să schimbi în orașul tău?”, ”Cum se desfășoară o ședință de Consiliu Local?” sunt întrebări la care au primit răspunsuri elevii implicați în jocul de strategie.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.