Tehnologia imprimarii color

 

logoImprimare color este un proces prin care materialul ilustrativ este reprodus în culoare pe pagina tipărită. Procesul cu patru culori este utilizat pentru a produce o gamă completă de nuante. În acest proces, materialul care trebuie reprodus este separat în trei culori de bază plus negru, care este utilizat pentru densitatea și contrastul imaginii. Culorile de bază sunt:  cyan, o combinație de albastru și verde; magenta, o combinație de roșu și albastru; și galben, o combinație de roșu și verde.

 Mulți producători de imprimante multifunctionale color si alb negru numesc „albastru proces”, „magenta” proces roșu „și galben” proces galben „.

După separarea culorilor în procesul de fotogravură sau de decalaj, se face o placă de imprimare separată pentru fiecare dintre cele patru culori. Când sunt tipărite în culoarea potrivită (folosind cerneală transparentă, astfel încât culorile suprapuse par să se amestece) și înregistrate corect (poziționate exact între ele), aceste patru plăci pot reproduce cu acuratețe culorile și umbrele materialului original. În majoritatea proceselor de tipărire, ilustrațiile pentru imprimarea color trebuie mai întâi supuse procesului de poloton (q.v.) pentru a face gradări tonale; acest lucru se poate face fie în aceeași etapă cu separarea culorii, fie separat. Unele procese de tipărire – cum ar fi gravura convențională și colotipul – pot imprima diverse densități de cerneală fără utilizarea haltelor.

Imprimarea în patru culori pe o presă cu două culori necesită ca o foaie să fie trecută prin apăsare de două ori. O presă rotativă alimentată cu folii și o presă rotativă alimentată prin intermediul unui material web, din care ultimul este alimentată cu o lungime continuă de hârtie care se desface dintr-o rolă, poate imprima patru culori într-o singură trecere a hârtiei, în funcție de design.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.