Portul Turistic Calarasi

Ieri, 13. august 2019, în prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Dezvoltare turistică a Brațului Borcea, Călărași – port turistic de agrement”. 67903338_10212846895847063_2159849782263152640_n
Beneficiar: Consiliul Județean Călărași.

Valoarea proiectului este de 18 milioane de euro, iar perioada de execuție are o întindere de 45 de luni.

Proiectul „Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi”- port turistic de agrement prevede construirea unei clădiri administrative, a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spaţii comerciale de profil şi două săli de conferinţă.

Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier pentru reparaţii ambarcaţiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcaţiunilor, rampă de lansare ambarcaţiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor şi o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.

Valoarea proiectului care se va realiza în 45 de luni este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.