Postul Paștilor și sărbătorile pascale

Pentru creștini, Postul Paștilor și sărbătorile pascale se află sub semnul Divinității. Paștele celebrează Învierea lui Iisus Hristos, fiind cea mai mare sărbătoare a creștinismului.
Acest eveniment religios major, este sărbătorit anual în duminica imediat următoare primei luni pline după echinocțiul de primăvară.
Durata Paștelui este de 40 de zile (pâna la Înălțarea Domnului), însă doar primele 3 zile sunt de mare sărbătoare. Prima zi de Paște marchează începutul anului ecleziastic creștin.
Credincioșii se pregătesc pentru sărbătorile pascale printr-o perioadă lungă de post, în care se comemorează evenimentele premergătoare Învierii Domnului. Ultima săptămână din Postul Mare, numită Săptămâna Patimilor, începe în Duminica Floriilor, când se sărbătorește intrarea lui Isus Hristos în Ierusalim, iar în Vinerea Mare creștinii comemorează răstignirea pe cruce a Mântuitorului.
Iisus Hristos este Mesia și Fiul lui Dumnezeu, care s-a întrupat în om pentru mântuirea umanității prin moartea și învierea Sa.

Anul 2019, Săptămâna Patimilor, începe pe 22 Aprilie, prima zi de Paste, fiind celebrata pe 28 Aprilie 2019.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.