Locația și construcția puturilor pentru fantani

Locația și construcția puturilor pentru fantani

Locul de amplasare  și construcție reprezinta cheia pentru siguranța apei dvs. Apa de ploaie poate ridica bacterii și substanțele chimice dăunătoare pe suprafața solului. Dacă această apă se afla în apropierea fântânii dvs., aceasta se poate infiltra în ea și poate provoca probleme de sănătate.

Construcția adecvată a puțurilor depinde de condițiile geologice locale și de apele subterane. Agenția sau departamentul de acordare a licențelor pentru lucrări de alimentare cu apă, departamentul dvs. local de sănătate sau un specialist în domeniul sistemelor locale de apă poate furniza informații privind construcția adecvată a puțurilor. Asigurați-vă că toți instalatorii de sonde cu apă și instalațiile de pompare cu care lucrați sunt profesionale și sigure. Asigurați-vă că firma cu care lucrati este licențiata și certificata.

Forarea putului poate varia foarte mult în profunzime, debitul și calitatea apei. Înainte de a incepe forarea , ar trebui să obțineți fluxul raportat în scris și un raport de actualizare a calității apei, disponibil la cele mai multe departamentele de sănătate municipale. Întrebați inspectorul local de sănătate despre procedurile de testare a apei, care sunt, de obicei, ieftine și merită costul și efortul. Dacă se constată probleme cu calitatea apei, acestea trebuie identificate și rezolvate înainte de a continua.

Acordați atenție, de asemenea, debitului. În timp ce un debit bun la inceput nu garantează un debit bun în alte sezoane, un foraj experimentat la nivel local ar trebui să fie capabil să vă ofere o idee bună despre caracteristicile de curgere ale puțurilor din vecinătatea dumneavoastră și să vă avertizeze asupra oricăror probleme potențiale.

Primaria sau biroul local al resurselor de apă sau al geologiei poate, de asemenea, să vă ajute cu hărți de apă și cu alte informații despre apele subterane disponibile. Un alt loc pentru a căuta ajutor este o extensie de cooperare sau o școală de agricultură la o universitate locală, care probabil are unul sau mai mulți hidrologi care studiază resursele de apă. Ei pot oferi o bună indicație dacă și cum veți putea să vă satisfaceți nevoia de apă.

De exemplu, dacă aveți nevoie de mult mai multă apă decât cei mai apropiați vecini, este posibil să fie nevoie să efectuați o forare mai profundă. Dacă este nevoie de un put foarte adânc, va trebui să calculați în mod corespunzător bugetul. Cu toate acestea, forarea puțurilor se bazează pe o presupunere stiintifica a condițiilor subterane – nu există garanții.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.