Iubirea, atentia, afectiunea nu pot fi cerute

Iubirea, atentia, afectiunea nu pot fi cerute. Adica pot fi cerute, dar asta inseamna sa cersesti.

O relatie pentru care trebuie sa „lupti”, sa faci compromisuri, sa te schimbi, nu este o relatie care merita investitia ta sau care te va face fericit.

Daca o persoana nu te cauta este clar ca nu doreste sa faci parte din viata ei. Ce sens are sa ai o relatie in care trebuie sa faci pe politistul, sa urmaresti, sa fii temator sau disperat?

Un cuplu armonios este cocreat prin dorinta, vointa si interesul ambilor parteneri. Intr-o relatie functionala suferinta frecventa sau prelungita nu exista.

Daca nu simti ca te iubeste, ca iti acorda atentie, ca din proprie initiativa isi doreste sa petreaca timp de calitate cu tine, daca nu este interesat de tine, inceteaza sa te mai autoiluzionezi. Nu vei rezolva nimic nici cu lacrimile, santajul emotional sau cu manipularea (inducerea sentimentelor de vinovatie sau rusine). Va sta cu tine o perioada, din mila sau din frica, insa nu mai poate fi vorba de iubire sau de o relatie care sa iti aduca implinirea.

Respecta-te suficient de mult incat sa renunti la tot ceea ce-ti face rau si mai ales la o relatie in care nu te simti iubit, dorit, apreciat. Suferinta prelungita, durerea emotionala, incapatanarea sa tii de ceva doar din obisnuita, speranta iluzorie sau frica de nou te pot imbolnavi psihic si fizic.

Meriti sa fii fericit si sa te bucuri de o relatie armonioasa, insa pentru asta este necesar sa te desprinzi de suferinta.

sursa articolului: Ursula Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.