Asuma-ti cine esti!

Ai fost invatat sa taci, sa te prefaci, sa pari, sa te supui, sa fii asa cum vor altii sa fii. Nimeni nu a fost prea interesat de autenticitatea ta, de cine esti tu cu adevarat sau cine iti doresti sa fii.

Important este sa corespunzi „normelor” impuse de cei din jur. In functie de asta se decide cat de valoros esti tu – in ce masura ti-ai insusit toti acei „trebuie” si „asa se face”.

Insa tu nu esti fericit. Traiesti in acord cu masca ta sociala si pretinzi ca iti si place. In interior, suferi. Ti-ai dori sa fii liber sa te manifesti cum iti doresti, sa canti, sa dansezi, sa razi, sa iubesti, sa fii cat se poate de uman. Ai si uitat cum se face asta sau poate ca nu ai aflat niciodata.

Dar daca esti altfel, ti-e teama ca vei fi respins. Iti imaginezi ca altii vor crede ca esti un ciudat si te vor critica, te vor ridiculiza, te vor marginaliza.

Si daca ar fi asa, de ce iti pasa? Ce daca vei fi respins de oamenii care iti cer sa fii altcineva decat simti tu sa fii? Parerea lor nu ar trebui sa conteze deloc pentru tine. Nu ai nevoie de ei.

Tu ai o singura obligatie: sa fii tu insuti si sa traiesti asa cum iti doresti. Autenticitatea este cea mai de pret insusire a ta.

Cand renunti sa te mai prefaci, vei pierde anumiti oameni din jurul tau – pe cei care nici nu-si dau voie sa se gandeasca sa renunte la masca lor. Insa asta este o eliberare, un castig pentru tine, deoarece astfel vei face loc in viata ta acelor oameni care iti seamana, care traiesc in acord cu constiinta lor si cu vocea lor interioara.

Asuma-ti cine esti si cauta-i pe cei care traiesc asumati, liberi si constienti, asemenea tie!

sursa: Ursula Sandner

2 gânduri despre “Asuma-ti cine esti!

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.