Tastatura de laptop cu ramă sau tastatura de laptop fără ramă. Tu pe care o alegi?

Tastatura de laptop cu ramă sau tastatura de laptop fără ramă. Tu pe care o alegi?

poza e-provincia - tastatura

Atunci când achiziționăm un laptop nou una dintre acele componente la care ne uităm cu prioritate este reprezentată de tastatură. Vrem să fie una cât mai ergonomică, mai rezistentă în timp.

 

Acest lucru se datorează faptului că, fiind supuse numeroaselor acțiuni externe mecanice, una sau mai multe taste ale claviaturii tind să se uzeze după o vreme. Oricum, cam după 6 – 12 luni tastatura originală trebuie înlocuită cu una nouă, provenind de la același producător sau cu o tastatură laptop compatibilă.

 

O tastatură bună poate ajuta la finalizarea muncii mult mai rapid, în timp ce o suprafață de tastare incomodă poate încetini acest lucru și chiar vă poate răni degetele. Mulți producători pun accentul deosebit pe modul în care arată din punct de vedere estetic, dar ar trebui ca inițial alegerea să aibă ergonomia acestei componente IT.


Tastaturi laptop cu ramă

 

Cele mai întâlnite în practică sunt tastaturile laptop cu ramă, acele tipuri de claviaturi pentru calculatoarele portabile la care tastele sunt poziționate la distanțe de 2 până la 3 mm una față de alta, spre deosebire de tastaturile de laptop fără ramă unde tastele sunt mult mai apropiate, vizual apărând aproape lipite.

 

Tastaturile cu ramă (cadru) sunt preferate de userii obișnuiți care au laptopuri cu ecranele de dimensiuni mari, de regula de peste 15 inch, deoarece le amintesc de acele tastaturi cu fir sau fără ce se conectau pe vremuri la desktop.

 

Tastaturi laptop fără ramă

 

Mult mai moderne, expresie a dorinței utilizatorilor de a avea device-uri cât mai compacte, modelele de tastaturi fără ramă fac o economie de spațiu deloc de neglijat mai ales dacă ne referim la notebook-uri. Ele vor fi tot mai mult agreate în viitor deoarece sunt veriga intermediară între clasicele tastaturi cu ramă și tastaturile virtuale.


Diferențele dintre cele două categorii de tastaturi laptop se referă atât la modul de lucru al utilizatorului, cât și la criteriile de ordin estetic.

 

Unele persoane pot să scrie mult mai rapid și mai comod la o tastatură cu ramă, în timp ce altele preferă categoric varianta de tastatură fără ramă, deoarece, spun ei, timpul de răspuns al tastelor este mult mai rapid.

Trebuie subliniat pentru aceia care urmează ca să își înlocuiască tastatura laptopului și nu sunt încă deciși ce să-și comande online, faptul că, pentru același tip de laptop pot să fie disponibile pe site-urile de specialitate ambele variante de tastaturi: cu ramă și fără dar asta nu inseamna ca pot alege oricare varianta ci mai degraba ca ar trebui sa aleaga aceeasi varianta care a fost prezenta pe laptop pentru a asigura compatibilitatea la montaj. În condițiile în care sistemul de prindere, forma acestora și lungimea panglicii (cablului) de conectare, precum și a piciorușelor de fixare (urechiușelor) pot fi diferite, este important sa verificati modelul potrivit inainte de a cumpara.

Constructiv, tastatura cu ramă include și o parte din plastic care acoperă spațiile dintre taste, în schimb tastatura fără ramă se prinde direct de carcasa superioară a laptopului, formând o suprafață unitară.

 

Concluzionând, ar trebui ca să luați în considerare la achiziționarea unei tastaturi mai întâi compatibilitatea acesteia cu modelul laptopului și de-abia mai apoi criteriul estetic.

 

Tastaturile fără cadru (ramă) se utilizează mai ales la acele laptopuri de dimensiuni reduse, iar de cele mai multe ori tastele lor sunt foarte scufundate în corpul laptopului, de aceea se aseamănă cu niște tastaturi virtuale.

 

Pe net, în magazinul de componente IT Itronics.ro găsiți o gamă largă de modele tastaturi laptop cu și fără ramă, la cele mai bune prețuri de pe piață.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.