Romanul s-a nascut ….suspect!

Romanul s-a nascut ….suspect! Dacă intri într-un magazin de, să zicem, articole sportive şi ai un rucsăcel în spate, te poţi trezi că-ţi taie calea două gorile lobotomizate, care te anunţă cu voce răguşit-ameninţătoare: „Nu aveţi voie să intraţi cu rucsacul!“. Degeaba explici că rucsacul ăla e un fel de poşetă, în care îţi ţii şi laptop-ul, şi portofelul, şi telefonul, şi cheile de la casă, prin urmare nu-l poţi abandona pe un raft neasigurat, la intrarea în magazin, gorilele o ţin pe-a lor. Vezi cum le zvâcnesc venele pe tâmplă şi simţi că se apropie momentul în care iti aduni dintii dupa jos. Apoi hotarat pui acolo rucsacelul si te rogi la Dumnezeu sa-l mai gasesti si la iesire.

Dacă vrei să intri într-un hopermarket, trebuie să te laşi mai întâi sigilat în plastic. Se începe cu geanta, dar, la o adică, poţi fi sigilat cu totul şi să ţi se lase doar două găurele pentru ochi şi una prin care să scoţi mânuţa cu care îţi vei alege produsele.
N-am văzut şi nici nu trag speranţă c-o să văd vreodată puşcării burduşite cu mari căpcăuni înghiţitori de autostrăzi sau cu mari magicieni ai licitaţiilor, dar văd, în fiecare zi, în ochii conaţionalilor mei spaima, tremurul, groaza de a nu fi furaţi.
Cum pot fi furati simplu…pe fata! De pilda se ajunge parlamentar, guvernant, presedinte, deputat, senator….alte nume din astea cu rezonanta, ,,I am the best”, indiferent cum, prin spaga, prin furt de voturi, prin promisiuni, etc. Apoi bine intronat peste popor, tragi repede cateva imprumuturi tip FMI, pe care esti sigur ca-ti vor reveni inapoi in buzunare, prin firme proprii, servicii proprii, etc proprii…rapid si sigur, parca se numeste spalare de bani!??, Pui banii in banci straine sa faca pui pentru zile negre. Si bine voitor le vorbesti poporului despre criza care s-a abatut asupra lui, despre stransul curelei, despre cum sa dam inapoi datoria+ dobanda, pishi putin ochii….sa facem sacrificii: dam afara amaratii de bugetari da pai mici (pai mari ii tinem ca avem nevoie de ei), taiem salariile lor ca sa nu faca gat, pe pensionari astia si asa se duc nu le mai trebuiesc pensia, mai luam si de la copii acadelele, sa suga pe a lu’ tacso, mamicile la fel…ce mai ramane??…ECONOMIA??….asta ce dracu mai este??? avem d’asta???…Apropo cand mai reducem din parlamentari, guvernati, senatori, adica hotii ai mari si le mai taiem si lor salariile, ca parca Romania s-a cocosat de tot nu-i mai poate duce-n carca, hai ma c-am glumit!

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.