Fiindca datele personale nu sunt protejate, oamenii sunt hartuiti

Fiindca datele personale nu sunt protejate, oamenii sunt hartuiti

Datele personale sunt foarte importante si necesita protectie. Se intampla mult lucruri neplacute, daca securizarea datelor nu este asigurata de personal calificat, care sa manifeste maxima seriozitate.
Mi s-a intamplat sa fiu sunata zi si noapte de catre edituri si sa mi se dea mesaje la orice ora din zi si din noapte sa cumpar carti si sa comand culegeri de teste pentru elevii mei, desi nu-mi place sa oblig parintii la o cheltuiala in plus. S-a mers pana acolo, incat mi s-a trimis un colet cu 25 de carti pe care sa le vand elevilor pe adresa scolii, iar eu a trebuit sa am grija de ele, sa gestionez situatia fiindca eram mai responsabila decat angajatul editurii. Nu le dadusem niciodata numarul meu de telefon. De unde l-au lua? De la secretariat, fiindca nicio persoana din cadrul acestui departament nu a facut un curs GDPR.
Transmiterea datelor personale catre altcineva, inclusiv a numarului de telefon, trebuie sa se faca indiscutabil cu acordul persoanei in cauza. Numarul de telefon al unei persoane este foarte important fiindca poate fi dat cuiva care incearca sa il insele prin intermediul telefonului. Metoda accidentului a facut multe victime si chiar as dori sa stiu de unde au aflat raufacatorii numerele de telefon ale oamenilor acelora batrani si vulnerabili. Este posibil ca in timp ce proprietarul telefonului incearca sa pareze o inselatorie prin telefon, cineva din familie sau un prieten apropiat sa aiba nevoie de ajutor si sa incerce sa sune, dar telefonul este ocupat.
Numarul de fix de la domiciliu a ajuns nu stiu pe ce cale la o firma de produse naturiste din Cluj-Napoca si suntem sunati o data pe luna si tinuti 15 minute de vorba sa ne convinga sa comandam produsele.
Cand i-am rugat sa nu mai sune, spunandu-le ca nu suntem bolnavi si nu avem nevoie de produse, mi-au reprosat ca nu stiu sa ma port si imi lipseste politetea.
Ascultandu-i, ai impresia ca suplimentele alimentare si ceaiurile lor vindeca totul, absolut totul. Se intelege ca daca discuta la telefon cu o persoana grav bolnava sau batrana, o determina sa comande pe loc.
Consider ca in fiecare unitate trebuie sa fie angajat un absolvent al unui curs de protectia datelor cu caracter personal, indicat ar fi ca la departamentele: secretariat si resurse umane sa lucreze persoane de incredere, specializate in acest domeniu.
Avem nevoie de protejarea datelor cu caracter personal pentru linistea noastra. Datorita nevoii omului de securitate, cat si a legislatiei pe acesta tema se preconizeaza ca acesta calificare sa fie una dintre cele mai cerute pe piata fortei de munca si salariile sa fie pe masura inportantei functiei.
Doritorii se pot inscrie la aceste cursuri organizate de Cursuriautorizate.eu cu incredere, deoarece competentele dobandite ii ajuta personal sa se protejeze si sa isi protejeze familia, dar le va asigura si un loc de munca sigur si bine platit.
Taxa se poate achita si in rate, iar localitatile in care se organizeaza cursurile sunt: Bucuresti, Constanta, Focsani, Vrancea, Brasov, Timis, Buzau si Valenii de Munte.

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.