Unde ne sunt constructorii de altadata?

Unde ne sunt constructorii de altadata?

Recrutare-Forta-Munca-1
Incet-incet santierul pe care il conduc ramane gol. Astazi isi da demisia un muncitor, maine altul. Salariile sunt bunicele, containerele de locuit le ofera toate conditiile: caldura, electricitate, bucatarie utilata cu tot ceea ce este necesar, grup sanitar cu dus, apa calda. Nu inteleg de ce pleaca oamenii acestia, dar este dreptul lor sa faca asta!

In ultima vreama ma intreb:”Unde sunt costructorii romani de altadata?” Imi raspund singur cu replica:”In Spania, Italia, Germania, au impanzit pamantul”.

Asta nu inseamna ca eu trebuie sa sistez activitatea si sa stea degeaba toate utilajele si echipamentele de contructie in care am investit. Sunt sef de santier si patronul societatii de constructie prin vocatie, asa ca voi gasi o solutie.

La pensiunea de vis, pierduta in Muntii Apuseni, departe de lume, am gasit raspunsul la ceea ce ma framanta. Erau acolo fete frumoase, aduse din Asia, care lucrau la bucatarie si faceau curatenie prin camera, cu ochii lor frumosi, migdalati, de o politete iesita din comun. Nu stateau o clipa fiind in acelasi timp de o discretie maxima.

Ma intrebam cum au aterizat aici, in acest capat de lume? Nu existau granite si diastante intre Romania si Filipine?

-Exista firme care ofera forta de munca strainatate, mi-a spus proprietarul privindu-le ca pe niste comori.

Abia acum mobilitatea mi se parea corecta: omul este liber sa plece sa lucreze unde ii este mai bine, iar altii sa vina in tara lui ca niciun taram sa nu ramana de izbeliste.

Concediul acela nu a fost concediu, fiindca l-am petrecut cercetand cum pot aduce si eu mana de lucru pentru santierul meu.

Pe site-ul oficial al firmei Jordanriver.ro am gasit detalii legate de recrutarea si aducerea in tara a fortei de munca exotice, proces anevoios, care dureaza circa 3 luni. Asteptarea este asa de lunga fiindca aplicantii pentru un loc de munca din Romania sunt supusi le numeroase teste dificile in tara lor, apoi urmeaza intocmirea documentatiei de sedere legala aici si obtinerea vizei de  munca.

In prezent peste 150 de filipinezi lucreaza pe santierele mele si sunt foarte multumit de prestatia lor. Sunt politicosi, harnici si ordonati si lucreaza peste program sa le trimita bani celor de-acasa.

Nu as renunta la filipinezi pentru nimic in lume, fiindca intre mine si ei s-a tesut o legatura trainica de suflet. Multi dintre ei s-au indragostit de tara noastra si doresc sa isi aduca aici si familiile. Sunt tineri si vor contribui decisiv la intinerirea populatiei din tara noastra.

Dragi angajatori, aveti curaj si apelati la firmele de recrutare de forta de munca din strainatate fiindca rezultatul este spectaculos! Cei care isi parasesc tara sunt motivati sa faca asta si vor munci cu devotement aici, neavand de gand sa plece curand.

Studiindu-i cu atentie mi-am dat seama ca sunt foarte curati si gatesc bine si sanatos, in concluzie sunt compatibili si cu profesia de bucatari.

Desi i-am angajat ca muncitori pe santier, adesea repara si utilajele, fara sa perceapa bani in plus pentru acest lucru.

Relatia noastra de munca este perfecta, mai mult de-atat sunt oameni de calitate premium, constiinciozitatea lor fiind proverbiala.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.