Calitatea noastră umană

De câte ori nu ați auzit „să-ți fie rușine că….” sau alte asemenea lucruri care ne determinau să punem la îndoială calitatea noastră umană. Pentru că vinovăția și rușinea cu timpul se transformă în poveri care ne fac să ne pierdem încrederea în sine, ne sabotează fericirea și ne distrug moralul.

Părinții le induc copiilor aceste sentimente dacă se abat de la regulile lor, iar odată ajunși adulți mecanismul continuă să funcționeze. Sunt șantajați emoțional dacă nu le fac în continuare pe plac, dacă felul în care aleg să-și trăiască viața nu corespunde așteptărilor și pretențiilor părinților: „dacă faci asta o să mă bagi în mormânt”, „după cât m-am sacrificat pentru tine nu poți și tu să…”

De asemenea, în relațiile de cuplu partenerii folosesc frecvent această tehnică pentru a-l determina pe celălalt să se supună nevoilor și dorințelor proprii.

Cu alte cuvinte venim pe lumea asta unici si puri….suntem fortati sa invatam prin acceptare, ceea ce ne conditioneaza, dupa scopul invatatorului si in acelasi timp ne transforma intr-o baza de date, moment in care ne pierdem pe noi in inconstientul nostru, ca dualitate si in acelasi timp suntem judecati si etichetati de catre societatea in care traim si aceeasi care ne-a facut sa ne supunem ei, cum ca si de ce ne-am pierdut…..cine sunt eu? Observatorul constient al constiintei mele.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.