Lasa ca merge si asa

Asumare. Un cuvant care lipseste din gandirea multora dintre noi. Nu vrem sa ne asumam responsabilitatea asupra vietii noastre, asupra comportamentelor si atitudinilor noastre, ce sa mai vorbim de consecintele care provin din ele.

Suntem mereu in cautare de oameni sau circumstante pe care sa dam vina, iar neasumandu-ne mai nimic, nu invatam din greselile pe care, inerent, le facem.

Ne place foarte tare sa plasam responsabilitatea, sa cautam salvatori si sa ne simtim indreptatiti sa ii acuzam de egoism pe cei care nu accepta sa isi asume ceea ce ar fi normal sa faca fiecare pentru sine.

Si chiar cand gasim pe cineva care isi doreste sa fie marinimos si sa ne ajute, aplicam sintagma “Da’ muieţi ţi-s posmagii?”

Tendinta catre comoditate si lene exista in fiecare om, insa daca ne-am da voie sa ne relaxam doar dupa ce avem sentimentul ca ne-am facut datoria, ca ne-am ocupat de visurile si proiectele noastre, altfel ar arata viata noastra si societatea in care traim.

Cum ar fi daca fiecare om si-ar asuma 100% responsabilitatea asupra vietii sale? Daca fiecare dintre noi si-ar dori sa se bazeze in primul rand pe sine, sa faca tot ce tine de el ca sa aiba viata visurilor sale, daca ne-am asuma greselile noastre, am repara ceea ce poate fi reparat si, mai ales, am invata din tot si toate?

Neasumarea, dublata de „lasa ca merge si asa”, tendinta de a cauta mereu calea usoara (indiferent cat de corecta sau cinstita este ea) ne-au adus unde suntem astazi. Daca vrem cu adevarat o schimbare este necesar ca fiecare dintre noi sa isi modifice mentalitatea, atitudinea si comportamentele.

Asuma-ti viata ta pe de-a-ntregul si traieste cinstit, corect, vertical si demn. Hai ca se poate!

sursa: Ursula Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.