Iubirea se manifesta prin grija, respect si pretuire.

Iubirea se manifesta prin grija, respect si pretuire.
Cand iubesti, nu poti sa faci rau, sa distrugi obiectul iubirii tale sau sa il discreditezi.
Daca spui ca iti iubesti tara, ai grija de ea. Te implici in mod activ si iti aduci contributia la bunastarea si prosperitatea ei. Nu arunci gunoaie pe jos, nu furi, nu iei fara sa pui ceva de valoare in loc.
A-ti iubi si sluji tara inseamna sa iti dai toata silinta sa fii un bun profesionist in domeniul tau de activitate, sa fii un om vertical, sa ai valori si principii sanatoase.
A-ti iubi tara inseamna sa ii tratezi cu respect pe conationalii tai, sa iti ajuti semenii si sa nu stai nepasator la suferinta fiintelor lipsite de aparare.
A-ti iubi tara inseamna ca intelegi ca nu poate sa iti fie bine doar tie si apropiatilor tai atunci cand in jurul tau totul se duce de rapa.
Tara inseamna spatiul geografic in care traiesti, natura cu plante si animale si oamenii alaturi de care iti duci existenta.
A fi patriot presupune sa simti mandrie fata de tara ta si de tot ceea ce este in ea. Daca astazi spui ca esti mandru, insa de maine te intorci la obiceiurile care au facut tara sa fie asa cum este, nu esti patriot, ci doar declari asta de fatada.
Situatia in care se afla astazi Romania poate fi schimbata doar prin implicarea fiecaruia dintre noi. Daca eu, tu si cei din jurul nostru am depasi mentalitatea mediocritatii, daca am renunta la “lasa ca merge si asa”, daca ne-am face un scop din a evolua si a face tot ce tine de noi pentru ca aceasta tara sa ocupe un loc de cinste in lume, viata fiecaruia dintre noi s-ar schimba cu mult in bine. Daca nu am mai astepta ca altii sa ne dea, ci am face noi – pentru ca avem tot ceea ce ne trebuie, Romania ar fi cu adevarat tara cu care ne mandrim.
Schimbarea tarii izvoraste din interiorul fiecaruia dintre noi si te invit sa o faci. Pentru ca atunci vei tine fruntea sus oriunde vei merge in lume, vei fi respectat si cu adevarat mandru ca esti roman!
La multi ani, Romania si la multi ani, romani! Multi ani in care sa nu mai repetam greselile trecutului, ci sa invatam din ele si sa ne cladim un prezent si un viitor demn si prosper pentru poporul nostru.
sursa: Ursula Sandner

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.