In decembrie 1989 ne-am luat rația de libertate?

Voi sunteți siguri că în decembrie 1989 ne-am luat rația de libertate? Nu cumva ne-am luat altă rație? Cea de prostie ticăloasă, de slugărnicie, de umilință?

Se pare că am ajuns în logica: ”democrație iliberală”, adică majoritatea votează, majoritatea guvernează, care, nu-i așa, nu e bună, pe motiv de ”dictatură a majorității”, ”democrație liberală”, adică majoritatea votează, minoritatea decide și guvernează, o democrație bună, pentru că e pe bază de dictatură a minorității.

Dacă n-ar fi așa, nu am vorbi despre ieșirea de ieri a unui ilustru reprezentant al democrației liberale, Mircea Cărtărescu, scriitor care cheamă la boicotarea editurii RAO, editură care a îndrăznit să publice cărțile unor ”pușcăriași”, fără acordul ”elitelor intelectuale”.

Faptul că un scriitor vrea moartea editorului, de care depinde, până la urmă, că dacă nu are cine-l publica, se poate șterge la cur cu ”opera”, este un lucru unic, probabil, în lunga istorie a prostiei elitiste. Dar este un lucru banal în istoria gândirii totalitare, care a ”produs” atâtea suferințe, atâta ură și violență, și atâtea mormane de morți. Fascismul civic din România tocmai a înrolat o figură de calibru în rândurile sale. De restul se ocupă Mălin Bot.

sursa: Constantin Gheorghe

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.