Tu esti liber?

Iubirea nu presupune obligatii si nu ne cere sa facem lucruri pentru ca trebuie. Atunci cand iubim, facem lucruri pentru ca dorim, iar fiecare lucru pe care il facem devine o placere, o bucurie.

Iubirea nu are asteptari. Atunci cand avem asteptari si acestea nu se implinesc, suntem, invariabil, dezamagiti. Cine iubeste, nu are asteptari, face ce face pentru ca doreste si nu este dezamagit daca ceilalti oameni nu doresc sa faca la fel, pentru ca nu va lua personal faptele lor.

Uita-te la indragostiti si vei vedea ca ei nu se asteapta ca partenerii lor sa faca ceva si nu se simt obligati sa faca ceva, la randul lor.

Iubirea se construieste pe respect reciproc. Atunci cand iubim, respectam capacitatea celuilalt de a-si rezolva problemele, de a-si lua deciziile. Daca intervin si iau decizii in locul tau, inseamna ca nu am incredere in tine. Lipsa increderii atrage dupa sine tentatia de a controla viata celuilalt. Pentru ca te iubesc, te respect si am incredere ca esti capabil sa iti rezolvi problemele. Pot sa iti fiu alaturi daca imi ceri asta si am sa te sustin in ceea ce vrei sa faci.

Iubirea nu pune conditii. Atunci cand iubim, o facem pentru ca ne place acea persoana asa cum este ea, ii dam libertatea de a fi cine este cu adevarat. Daca nu ne place, cel mai sanatos este sa cautam pe altcineva care este asa cum ne place noua fara sa ne luam dreptul de a-l schimba pe celalalt.

Iubirea este prietenie, admiratie, respect reciproc, dar mai presus de toate acestea, iubirea este libertate.

Tu esti liber?

Sursa: Ursula Yvone Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.