Conflictele dintre oameni

Multe dintre conflictele dintre oameni, mai ales in relatiile interpersonale, ar putea fi usor evitate daca nu am incerca sa ne impunem realitatea asupra altora, daca nu ne-am manifesta egoismul, dorinta de putere si dorinta de control si daca ne-am respecta limitele si granitele in mod reciproc.

Daca am accepta ca fiecare om, indiferent de legatura pe care o avem cu el, are propriul destin si propriul drum, ca nu detinem adevarul absolut si ca nu avem niciun drept sa ii dictam cuiva cum sa traiasca in asa fel incat sa ne satisfaca noua nevoile, dorintele si asteptarile egoiste, am trai in rai, aici pe Pamant.

Insa din pacate, omul are un punct de vedere (care este exact atat – un punct in imensitatea Universului) si vrea sa-si impuna adevarul in viata celor din jur. Mai ales in viata celor pe care ii desemneaza sa ii satisfaca egoismul, a celor despre care spune „ca ii iubeste”.

In spatele „iubirii” pe care spunem ca o simtim, ne ascundem manipularea, santajul emotional, egoismul, dorinta de control si de putere asupra altora.

In spatele lui „iti vreau binele” este vorba despre binele personal, nu despre binele celui din fata noastra. Daca l-ai iubi cu adevarat, i-ai permite sa traiasca, sa experimenteze, sa invete din propriile greseli si sa isi gaseasca calea proprie.

‘Eu nu accept”, „eu nu sunt de acord”, „daca ma iubesti, faci cum spun eu”, „ma supar daca nu…” – astfel de lucruri spuse in numele „iubirii” nu sunt decat manifestari ale egocentrismului, egoismului, dorintei de manipulare, santajului emotional, dorintei de control si de putere.

Iubirea inseamna libertate, acceptare si respect. Punct.

Orice altceva nu este decat o maniera de a-ti satisface nevoile, dorintele si asteptarile egoiste.

sursa: Ursula Sandner

Reclame

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.