Incinerare umana

 

Moartea este cel mai crunt moment, este momentul de despărțire de cei dragi care au trecut în neființă.

Dovezile istorice arată diferite moduri de ritualuri funerare prin care se elimină corpul uman al decedatului din lumea celor vii. Aceste ritualuri erau diferite în funcție de secole de cultură sau civilizație.

Coffin in a hearseIncinerarea umana este o alternativă care poate înlocui înmormântarea sau allte ritualuri funerare. Incinerarea umană este arderea corpului decedatului în locuri special amenajate.

Vechile popoare aveau obiceiuri diferite în cadrul ceremoniilor funerare. Egiptenii erau cunoscuți prin îmbălsămarea și mumificarea mortului iar la romani se practica și incinerarea umană cât și îmormântarea tradițională.

Încinerarea umană este cunoscută încă din cele mai îndepărtate vremuri. În zilele moderne, de astăzi multe persoane apelează la acest procedeu de înmormântare. Incinerare este arderea corpului uman care se realizează de către firmele specializate și care se poate face fără a încălca unele drepturi, deoarece este aceptată de către legea țării.

Odată luată decizia cu privire la incinerare este bine să cunoaștem câteva aspecte importante. Trebuie să știm în ce constă incinerarea umană, cum se procedează în cazul acestei metode de înmormântare și cum se execută aceasta.

Incinerarea umană din zilele moderne a avansat odată cu trecerea timpului, astăzi se folosesc cuptoare de dimensiuni mari care au o putere de ardere extrem de ridicată. Cuptoarele de incinerare umană se numesc crematorii.

Temperatura camerei de incinerare a crematoriului este foarte ridicată, aceasta trebuie să aibă in jur de 1400 grade până la 1900 grade Fahrenheit, Pentru ca incinerarea să se producă în mod corespunzător această temperatură trebuie menținută constant.

Cum se execută incinerarea umană este o întrebare extrem de întâlnită. Prin lege corpul uman este expus direct la flacără deschisă în camera de incinerare, corpul neînsuflețit este plasat într-un sicriu sau o cutie din lemn sau carton care nu este prelucrat și care are o numită dimensiune. Această alegere se poate face și de către rudele și apropiații persoanei decedate. Este bine de știut că la incinerarea umană nu se folosește combustibil.

În general, atunci când decedatul este supus incinerării, nu trebuie să poarte bijuterii sau alte metale deoarece acestea se înlătură înaintea de a avea loc procesul de incinerare.

Serviciile si ceremoniile religioase se pot ține înainte de a avea loc incinerare sau după incinerare. Acest lucru este la alegerea familiei îndoliate și a apropiaților persoanei decedate.

La procesul de incinerare a decedatului, pot asista și rude apropiate, acest lucru este stabilit în general de regulile interne ale fiecărei firme care oferă servicii funerare de incinerare.

Dupa terminarea incinerării cenușa este colectată si lăsată să se răcească. Cenușa decedatului este păstrată într-un vas mare, acoperit care se predă rudelor.

Cenușa celui drag poate să fie împrăștiată sau îngropată, acest lucru este la alegerea familiei sau ține chiar de dorința pe care a avut-o persoana care a încetat din viață.

Indiferent de modul de alegere de a organiza funeraliile, firmele specializate vin în ajutorul famililor îndoliate.

Pompe funebre din sectorul 6 și pompe funebre din sectorul 3 București oferă servicii funerare de calitate pentru ca totul să se desfășoare conform dorințelor familei îndoliate sau rudelor celui decedat.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.