Bicicleta din vis

Se facea ca eram printre cele mai frumoase biciclete din lume si erau toate de la Pegas. Brandul romanesc devenise un imperiu si se autoinventase: producea si vindea si biciclete electrice  .
Parca le vad siluetele gratioase, saua din piele naturala, stralucirea aluminiului sub vopseaua de calitate si inaltimea acceptabila si pentru persoanele cu picioare scurte. Le luai intr-o mana, asa erau de usoare si totusi (am preluat sintagma de la Eminescu, desi multi ii contesta corectitudinea) suportau o greutate de peste 100 de kilograme, asa de eficient fusesera gandite.
La suta de kilograme nu ajunsesem, dar picioare scurte aveam. Am luat o bicicleta portocalie si am inceput sa cutreier orasul cu ea. Aerul imi intra cu putere in plamani, mangaierile soarelui erau naturale, neavand efectul de sera din autobuze.
Era frumos si simteam sanatatea venind catre mine de peste tot. Am facut fericita turul de proba, apoi m-am inapoiat in magazin. Vanzatorul, care era la post, mi-a citit epuizarea din priviri.
-Nu doriti sa fiti ajutata la pedalare, m-a intrebat? Sa nu va mai extenueze drumurile, sa aveti 7-8 viteze si acumulatorul sa va inlocuiasca eforturile?
Apoi mi-a aratat bicicleta bicicletelor si bijuteria bijuteriilor: cea mai cool bicicleta electrica. Nu vazusem niciunde ceva la fel de frumos.
Vanzatorul m-a invitat sa vad filmul de prezentare: rezistenta la apa ii permite proprietarului sa se plimbe la malul marii sau oceanului cu ea, sa urce printre pietre colturoase sa aiba o autonomie de 70 de kilometrii. Era mai buna decat o masina, fiindca putea rivaliza la viteza cu acesta, dar costul alimentarii era doar de 20 de lei pe luna si fara taxe si alte costuri putea fi condusa peste tot.
Cu bicicleta te strecori printre masinile care asteapta la coada, treci prin iarba, tai parcul pe scurtaturi numai de tine stiute. Am visat ca am cumparat-o si ca nu trebuia sa-i asigur loc de parcare, fiindca statea pe hol sau pe balcon cuminte. Cand am scos banii sa o platesc, am realizat ca visul nu va deveni nicodata realitate, dar vanzatorul mi-a spus:
-Voucher 500 Bucuresti aveti? Completeaza suma de care dispuneti? In cazul in care nu aveti banii pe loc, nu va suparati. Acceptam sa va oferim produsele noastre in 12 rate egale fara dobanda!

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.