NU SPERA si nu ai teama

Avand in spate o istorie de mii de ani care, dupa cum observ si dupa cum observam toti, omenirea sa confruntat intotdeauna cu aceleasi probleme politice, ca ORICINE AR AJUNGE LA PUTERE VOM DA DE ACELEASI PROBLEME. Istoria ne-a demostrat asta dar noi, fiind foarte “destepti” tot mai speram ca va veni cineva la putere care sa fie corect si care nu va mai ajuta hotii sa-si cladeasca averi. Aceasta ultima propozitie, mai precis SPERANTA arata faptul ca noi toti credem ca unul care ne-ar putea fi contemporan, adica Eminescu, a fost un prost :

“… NU SPERA si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece; …”.

Ideea de baza este ca ORICINE AR AJUNGE PRESEDINTE, PREMIER, PARLAMENTAR SAU CE VREM NOI  SA AJUNGA, TARA TOT CUM A FOST GUVERNATA PANA ACUM VA FI IN CONTINUARE. Schimbarea de regim nu ajuta cu nimic doar modifica taberele. Sistemul in care traim noi promoveaza hotii deoarece la baza democratiei se afla PROFITUL, mai precis, dupa cum si cuvantul o spune clar si raspicat : cei putini PROFITA de cei multi pentru a se imbogati. Cine imparte cascavalul mananca trei sferturi fiindca au o familie mare. Dupa cum bine zicea si Mircea Badea:  ” noi vrem sa imparta mai mult cascaval si cu noi ” …eu zic: „sa nu mai fure atat si atunci or sa gaseasca bani si pentru profesori, si pentru spitale…”, unii ar face-o altii nu, dar profitorii tot raman si atunci nu am rezolvat nimic.

Ipoteza ca in celelalte state democratice lumea o duce mai bine este o falsa idee din simplul motiv ca oamenii care se duc in vizita in tarile asa zis dezvoltate, nu se duc la periferia oraselor sau in locurile populate de oameni cu probleme, ci sunt la fel ca cei care viziteaza Romania, la fel ca cei care ne spun ce tara frumoasa si ce oameni primitori avem. Cei care se duc sa munceasca in alte tari se duc pentru ca se pricep in ceea ce fac doar ca se mint pe ei sau sunt mintiti crezand ca aici nu pot fi la fel de multumiti cu ceea ce ar castiga ca peste granite, toti care pleaca se duc pe posturi bune la fel ca strainii care vin la noi sa munceasca pe bani multi?  Faptul ca avem puterea de cumparare mai mica ca in alte state nu este din cauza oamenilor de la conducere cum am crede, la o prima vedere, ci tine strict de locatia geografica in care ne aflam. Toate tarile cu resurse uriase sunt tinute sub control.

Ar fi multe de scris dar…ma opresc aici!

 

 

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.