Sfaturi pentru o depozitare corecta a anvelopelor

Sfaturi pentru o depozitare corecta a anvelopelor

Chiar daca mai sunt cateva luni pana cand vom fi nevoiti sa schimbam anvelopele trebuie sa fim pregatiti din timp pentru aceasta operatiune. Ce inseamna acest lucru? Adica trebuie sa achizitionam de pe acum anvelope specifice anotimpului rece. De asemenea, trebuie sa stim cat mai multe lucruri despre depozitarea anvelopelor indiferent ca este vorba despre depozitare anvelope vara ori iarna astfel incat acestea sa poata fi folosite si dupa depozitare. Pentru ca deteriorarea anvelopelor datorita modului in care sunt depozitate este o problema destul de populara in randul utilizatorilor de autovehicule, in continuarea acestui articol voi oferi cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le indeplineasca un utilizator de autovehicul astfel incat sa isi depoziteze in conditii de siguranta anvelopele.
Mediul in care sunt depozitate anvelopele este foarte important pentru durata de viata a acestora. Avand in vedere ca nimeni nu isi doreste sa inlocuiasca prea repede anvelopele pe care le utilizeaza, acestea trebuie depozitate intr-un mediu cat mai aerisit si lipsit de umiditate. De asemenea interactiunea cu razele soarelui trebuie evitata deoarece acestea imbatranesc prematur anvelopele.
Utilizarea unor paleti special conceputi pentru depozitarea anvelopelor este un alt sfat ce trebuie avut in vedere pentru a preveni deteriorarea prematura a anvelopelor. Desi achizitionarea unor paleti pentru depozitarea anvelopelor inseamna o cheltuiala in plus, pe termen lung aceasta achizitie isi va arata din plin rentabilitatea. Achizitionarea si utilizarea paletilor pentru depozitarea anvelopelor nu este singurul lucru ce trebuie pus in practica pentru ca starea anvelopelor sa ramana buna si dupa perioada depozitarii. Astfel, acestea trebuie schimbate periodic intre ele pentru a preveni aparitia deformarii.
In cazul in care sunt depozitate cu tot cu jante, verificarea periodica a presiunii anvelopelor este o alta actiune ce trebuie intreprinsa pentru ca anvelopele depozitate sa nu aiba de suferit de pe urma perioadei de depozitare.
In concluzie, acestea sunt cele mai importante sfaturi ce trebuie urmate pe timpul depozitarii anvelopelor astfel incat acestea sa nu aiba de suferit de pe urma acestei perioade. Dupa cum se poate observa si din cadrul acestui articol, sfaturile ce trebuie urmate nu sunt deloc greu de pus in practica insa sunt foarte eficiente pentru durata de viata a anvelopelor motiv pentru care nu recomand sub nici o forma ignorarea acestor sfaturi.

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.