Familie cu orice pret?

Familie cu orice pret?Nu conteaza ce se intampla in interiorul ei, familia, dupa cum stim cu totii, e sfanta. Acum avem si o coalitie si legi care sa protejeze aceasta institutie. Ca o curiozitate, ma intreb, daca e atat de sfanta, de ce are nevoie de impuneri, sustinere, legi si coalitii care sa o protejeze? Daca familia era o institutie functionala prin sine insasi, nu era necesar sa fie protejata de nimic, deoarece rezista prin propria ei esenta.

Ne certam, ne batem, abuzam copiii (avem multi ca sa primim ajutor de la stat)… e normal, ca doar asa face toata lumea.
Nu pleci de langa sot/sotie, indiferent de situatie. Ca iti mai da o palma din cand in cand, eh, doar nu o sa pleci pentru atata lucru. Familia este sfanta si, oricum, bataia e rupta din rai.

Furie, frustrare, chin, suferinta. Doar ca sa fim in randul lumii.

Important este sa nu ne auda vecinii si sa ne dam piosi. Duminica si de sarbatori mergem la biserica ca doar ne este frica de Dumnezeu. Ce sarbatorim nu stim, important e ca stim ce animale trebuie sa omoram pentru masa traditionala.

Traditia este cea mai importanta. Trebuie cultivata, ca sa avem si noi niste valori care sa ne defineasca.

Ce valori?
Familia, compromisul, sacrificiul, suferinta, conformismul, gregaritatea, obedienta.

In familie toleram si acceptam orice: boli psihice, tulburari de comportament si de atitudine. Si ce daca tata o bate pe mama si apoi pe copii? Era suparat saracul, ca el duce tot greul, iar mama, vanata la ochi si lipsita de putere, sta si se uita cum copiii ei sunt “disciplinati”. Ne mai plangem la rude, mergem la preot, iar toti ne vor spune sa ne ducem crucea si nici sa nu ne gandim sa ne despartim ca un om divortat poarta un stigmat.

Nu conteaza ca atunci cand faci sex cu sotul resimti asta ca pe un viol… trebuie sa iti faci datoria de sotie. Nu conteaza ca iti detesti sotia, stai cu ea “la bine si la rau”. Vrei iubire? Cauta-ti o amanta. E normal, toata lumea face asta.

Traditie si valori. Foarte frumos suna in teorie, dar fiecare, traind in realitatea personala si inconjuratoare, vede exact cat de functionale sunt si cat de mult bine aduc, cu adevarat, individului.

Sigur ca exista si familii functionale, dar ele nu au nevoie nici de legi si nici de coalitii.

Cum ar fi oare daca omul ar fi lasat sa traiasca si sa gandeasca liber? Hm… am evolua prea mult si nu am accepta nici o forma de ingradire, compromis si manipulare. Suna periculos, nu-i asa?

sursa: Ursula Sandner

Reclame

Un gând despre “Familie cu orice pret?

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.