Naveta unui provincial

Naveta unui provincial

Am o plimbare agreabila pe metrou, inainte si inapoi la serviciu. Asta si pentru ca orarul meu este diferit de al multimii si deci nu ma izbesc de ea, sau de aglomeratie. Ma strecor cu usurinta ici colo. Oamenii isi vad de locul lor si de bara de care se sprijina. Din fericire, nu am stresul bucuresteanului obosit de naveta. (Thank you, Lord). Evident, mi se mai intimpla si mie cate o neplacere. Si de regula, aceasta apare cand linga mine se aseaza un personaj din pictura lui Botero. Mititic cum sunt, muntele uman respectiv ma inghesuie pentru a ocupa si scaunul meu. Dar nu asta ar fi neaparat plangerea mea, ci faptul ca grasana atipeste ( aici se doarme mult prin metrou) si se lasa cu tot gabaritul de automobil pe mine, spre amuzamentul pasagerului din fata mea care observa faza, aparent, distractiva, mai ales daca chipul meu deloc gingas, incepe sa se schimonoseasca.
Azi mi-am pierdut cumpatul. I-am tras 2 coate in coasta grasanei de linga mine, s-o trezesc si deci sa isi reia pozitia de sezut. Jenat, si-a cerut scuze in soapta si speriata de lovitura. A treia oara, insa, cand a adormit iar pe mine, am sarit ca ars de pe scaun, impingind-o si urland: this is ridiculous! Muahaha! Desi aveam castile in urechi la care ascultam muzica tare, m-am putut auzi in fundal. Tafnos, ca un virtej, m-am mutat in capatul celalalt al vagonului, vorbind de unul singura, sub privirile contrariate ale celor din jur. Asta inseamna, micutilor, sa fii un provincial adevarat: sa dai din coate si sa fii isteric. De aia fac eu sport, sa nu fiu gras ca bucuresteanca care ocupa 2 scaune in metrou.
Acum 20 de ani, proaspat sosit din provincie, cu siguranta, as fi stat pe scaunul ala, tuflit ca o gogoasa rasuflata. Nu stiam sa imi cer drepturile. Acum sunt vocal, chiar daca trebuie sa ma lupt doar pentru o bucata de scaun din metrou.
In fine, m-am calmat, intre timp. Sunt la frizerie si ma plictisesc ca ma tot freaca una pe cap. Ma fac frumos!. Ce conteaza vremea?

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.