Acuitatea, instrumentul omului intelept

Sunt oameni si oameni in lumea asta, fiecare aflat la un anumit nivel de constientizare sau de evolutie. Nivelul la care se afla determina felul in care traiesc, gandesc, simt si se raporteaza la cei din jur.

Vei intalni in viata ta oameni care radiaza de bunatate si intelepciune, care sunt treji, constienti, verticali si asumati, precum vei intalni si oameni care inca traiesc si se hranesc cu ganduri, comportamente si emotii negative sau chiar distructive atat pentru ei insisi, dar si pentru cei cu care interactioneaza.

Este foarte important sa iti alegi si tu atitudinea in functie de ceea ce observi ca sunt oamenii cu care relationezi, de nivelul lor de constientizare si evolutie. Adaptarea la realitatea lor te va scuti de multe batai de cap si suferinte inutile, asta presupunand ca ai inteles ca nu poti sa schimbi pe nimeni.

Sigur, poti sa fii un exemplu, insa sa nu ai asteptari ca oamenii sa se comporte cu tine asa cum o faci tu. Chiar daca tu aplici “ce tie nu-ti place altuia nu-i face”, sa nu crezi ca o vor face si altii. Nu spun sa raspunzi la agresivitate cu aceeasi moneda, dar nici sa nu dai margaritare… celor care nu stiu sa aprecieze.

Adaptarea la realitatea pe care o traiesc si o accepta cei din jurul tau este esentiala pentru bunastarea ta psihica. Observa cu ochii deschisi cum sunt si dupa ce valori traiesc cei cu care interactionezi si adapteaza-te. Asta inseamna doar sa dai mai mult, mai putin sau sa iti stalibesti gradul de deschidere in functie de ceea ce vezi.

Acuitatea (adica capacitatea de a observa), flexibilitatea si adaptarea la mediu sunt instrumente esentiale in arsenalul omului intelept.

sursa: Ursula Sandner

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.