Aeronavele F16 sosesc in Romania

Forţele Aeriene Române vor dispune oficial de primele aeronave F16 cumpărate din Portugalia săptămâna viatoare, data preconizată fiind 7 octombrie. Noile avioane multirol vor înlocui treptat actualele MiG-uri 21 LanceR. Primele şase aeronave F16 vor ajunge în România la inceputul lunii Octombrie la baza aeriană de la Baraganu, de langa Fetești. Celelalte vor fi livrate mai târziu anul acesta, dar şi anul viitor. „Toate cele 12 avioane vor fi în România înainte de finalul anului“, au declarat oficialii Lockheed Martin .

România a achiziţionat o escadrilă de avioane F16 A/B Block 15 cu upgrade “mid-life“ care include un Computer Modular pentru Misiune updatat, capabilităţi radar îmbunătăţite, un nou Sistem de Management al Răz­bo­iului Electronic şi numeroase alte îmbu­nătăţiri ale sistemelor de avionică.

Pe de altă parte, F16 A/B Block 15 este un avion care nu se mai produce de 20 de ani, ultimul fiind livrat în Thailanda în 1996. Cele 12 avioane F16 cumpărate la mâna a doua au 4.000 de ore de zbor şi resursă pentru încă 4.000 de ore. Randall Howard, directorul responsabil de programul avionului de vânătoare F16 din cadrul companiei de aeronautică Lockheed Martin, spune că „România are potenţial pentru a cumpăra un total de 24 sau 36 de avioane de vânătoare multirol F16, nu doar cele 12.” -interviu acordat ZF. În Portugalia sunt pregătiţi în prezent nouă piloţi români, dar şi 75 de tehnicieni, iar aceştia vor pregăti la rândul lor în România următoarea generaţie de piloţi şi tehnicieni.

2 gânduri despre “Aeronavele F16 sosesc in Romania

Comment

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.