Târgul de Fete, pe Muntele Găina

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, este una din cea mai mare şi mai cunoscută sărbătoare populară din România. Anul acesta, Târgul de Fete se desfăşoară în perioada, 16 -17 iulie 2016, în localitatea Avram Iancu şi, in paralele pe platoul montan de pe Muntele Găina, locul unde acest eveniment are loc de câteva sute de ani, la o altitudine de aproape 1.500 de metri, într-o zonă pitorească perfectă pentru iubitorii de natură.Târgul de fete

Târgul de fete, in zilele noastre s-a transformat într-o sărbătoare folclorică, fiind o marcă înregistrată de Consiliului Judeţean Alba cu sloganul- chemare: „Hai pe Muntele Găina, hai pe muntele dragostei!”

„Târgul de Fete de pe Muntele Găina este o sărbătoare populară cu o vechime considerabilă fiind o dovadă vie a tradiţiilor noastre româneşti. Prima atestare documentare datează din 1816, însă specialiştii etnologi susţin că această frumoasă petrecere populară este mult mai veche. Este atât o sărbătoare populară care dăinuie peste ani dar şi încercarea noastră de a susţine şi promova meşteşugurile tradiţionale prin târgul meşterilor populari, portul popular românesc prin parada care deschide an de an Târgul de Fete dar şi muzica populară autentică prin numele mari ale folclorului românesc invitate la fiecare ediţie. Invitaţia noastră este la fel ca în fiecare an: ”Hai pe Muntele Găina! Hai pe muntele dragostei!” a spus Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură  Alba.

Pentru cei care vor ajunge la târg, Muzeul Memorial Avram Iancu, aflat în satul Incești va fi deschis. Casa natală, a celui supranumit Crăișorul Munților, alături de o expoziție de etnografie cu costume ce atestă portul moțesc, sunt de asemenea obiectiv turistice ale zonei.

Nu ocoliți nici Cascada Pișoaia sau Cascada Miresii,

Comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.